hej hej måndag!

Det är idag den 7 oktober, och vad som började som snöblandat regn gick sedan över till lapphandskar - det går inte att se det på något annat sätt än att den första snön härmed är ett faktum... Och hade det inte varit för förra vintern, så skulle jag tycka att det var mest mysigt, men nu försöker jag att mentalt förbereda mig på att vintern strax är här - förra året så lade sig den andra snön permanent, och med den så kom kylan också, och det var inte mycket senare än den 7 oktober. Förra vintern är den värsta och jobbigaste jag varit med om, så lång, så kall och så snöig, och jag hoppas verkligen att årets vinter inte blir likadan!
 
Med det sagt - på torsdag har jag tid för röntgen av min knöl på hälen, och jag passade på att boka in byte av däck då också, det är definitivt dags för vinterdäck nu! Jag ringde också verkstaden, för tändstiften som byttes förra veckan fixade inte det som var fel på bilen, och det är fortfarande fel på den. I sju veckor är han uppbokad... Men han sade att jag skulle ändå ringa igen på måndag, förhoppningsvis så kan han klämma in mig tidigare än om sju veckor, för jag tror inte att bilen kommer att vara så pigg om sju veckor... Jag har inga pengar att åka buss för den här månaden (för jag har lagt mina pengar på att laga bilen...), så det blir till att köra så lite som möjligt tills jag får pengar (jag måste in den 10:e och den 17:e), och sedan så får jag åka buss tills bilen är lagad. Bussförbindelserna här är dåliga, det är dyrt, och jag har en bra bit till busshållplatsen. Dessutom så blir det svårare med Alice, jag kan inte ha med henne om jag ska göra ärenden, och om jag lämnar henne hemma så kan jag bara åka in supersnabbt, för antingen så går bussarna tätt, eller så är det flera timmar emellan dom. Buss är inget bra transportmedel här uppe, tyvärr!
 
En annan sak som inte är bra, är att jag inte alls är på humör för Halloween, och vi är redan en vecka in i oktober. I vanliga fall så brukar jag pynta halloweengranen efter min födelsedag den 14 september, och sedan fortsätta pynta pö om pö, så när det väl är oktober så är det halloweenpyntat här hemma. I år har jag inte pyntat med en enda halloweensak, och det känns bara jobbigt att ens tänka på det. Och det känns supertrist! Jag älskar ju Halloween! Men det har varit likadant med julen i flera år, jag har inte alls varit på humör, och i princip det enda jag har pyntat med har varit adventsstjärnor och julgardiner (dom ser jag förresten redan fram emot!). Och jag älskar ju julen också! Det känns supersupertrist att jag inte orkar fira mina favorithögtider, särskilt som att det då tar bort det enda som är mysigt med vintern.
 
Något som jag faktiskt är på humör för, och som jag skyller på snön, är att titta på julkalendrar. Vi får se, jag har annat på kö som jag vill titta på, jag borde inte titta på sånt som jag redan sett många gånger. Fast samtidigt så är det ju så jag funkar, likadant med böcker - jag har en gigantisk hög med böcker jag vill läsa, inklusive ett par bibblaböcker, och istället så läser jag om samma böcker för femtielfte gången... Och innan jag är klar med dom, så har jag hunnit lagt till ännu fler böcker i TBR (to be read)-högen, och på precis samma sätt så är det med filmer/serier/videos också... Det är faktiskt ett halvjobbigt personlighetsdrag!
 
 

Kommentera här: