en bra systerdag!

Idag var jag in till Östersund för en väldigt efterlängtad dag med mina systrar. Ja, tre av systrarna, den fjärde var kvar på Muskö, där hon bor (vi hoppas på att hon också ska flytta upp!). Det var min 50-årspresent från dom, en dag med loppis, god mat och kvalitetstid med systrarna, en jättebra present! Ironiskt nog, så blev det inte så mycket loppis, jag blir gärna stressad av att känna att andra väntar på mig, så jag kan inte kolla runt i lugn och ro som man behöver på en loppis - vi var på Röda Korset en stund, och så var vi en kortare stund på Erikshjälpen (dom hade bla en ställning med bara Gudrun Sjödén, flera fina klänningar, men jag tyckte att dom tog i lite väl med priset), och sen kände jag att jag var klar med loppisarna. Vi var också in på en vintagebutik, Återbruksbutiken, jättefina grejer, men en helt annan prisklass, men det är ju så det ska vara (det är också tanken med mitt loppisdass, att det är en vintageloppis, inte en prylloppis, och att en del av sakerna alltså kostar mer).
 
Vi kikade runt en liten sväng inne på gågatan i centrum också, kollade på Indiska (å så mycket fina kläder dom har, både nyinkommet och på en massa rea, men även reakläderna kändes dyra i mina ögon, jag som är van vid att köpa kläder för sådär 5 kr/styck, och klänningen jag gillade mest kostade 1300 kr, så mycket pengar!), var in på Kappahl, där jag provade en hög med behåar och kom därifrån med två, och jag kan inte komma ihåg sist jag hade behåar som sitter så bra! När jag kom hem, så rensade jag ur underklädeslådan, alla skräpbehåar (ingen yngre än 15 år!) åkte ut, och nu har jag två som är bra, och två som är ok, och med tiden så ska jag försöka byta ut dom ok mot en till bra. Vi åt också buffé på Barbeque Garden, men jag blev lite besviken på det, äter man inte kött så hittar man inte speciellt mycket mat där, och först så trodde jag att det var ännu mindre än vad det var, för jag missade grönsakswoken, så jag hittade bara vårrullar och sushi. Men mätt blev jag, och grönsakswoken var god när jag väl hittade den. ^_^
 
Sen var vi på Ica Maxi, systrarna fyllde en shoppingvagn med mat och andra bra grejer till mig (bland annat trosor och strumpor, också behövligt, och nu har jag rensat i strumplådan också, och ett par trepack trosor till, så kan jag göra mig av med alla gamla skräptrosor också, även det är väldigt behövligt, dom är lika gamla som mina gamla behåar!). Jag är rätt säker på att dom var väldigt frustrerade på mig, och rentav tyckte att jag var otacksam - jag är så van att hålla hårt i pengarna när jag handlar, så jag har svårt att köpa annat än det absolut nödvändigaste, och jag tycker att det är svårt att spendera andras pengar också. Jag försökte att hålla mig till vad jag absolut behövde, och dom jobbade hårt på att få mig att köpa även sånt som ger guldkant på livet, och på näringsintaget. Jag var säkert riktigt jobbig, för dels så kändes jag helt stekt i skallen till slut, och dels så gick jag omkring med ont i magen och hade svårt att fokusera på annat (Ser ni den goda kanelbullebakelsen på bilden? Den var fantastiskt god, men jag som väldigt sällan äter mjölkprodukter, och ännu mer sällan i någon större mängd, min mage klarade inte av den. Men den var nästan värd det onda, för den var som sagt väldigt god, och jag har så svårt att hitta saker som känns goda, att köpa godis tex, eller chips, eller fikabröd, det tar en evighet att hitta något som jag faktiskt vill äta. Det var inga problem på fiket på Ica Maxi, för allting såg gott ut där, jag hade kunnat köpa en hel hög med blandade fikabröd! ^_^).
 
Så systrar - jag ber om ursäkt för att jag är jobbig och envis när ni är så himla snälla och generösa! Jag är glad och tacksam över min fina födelsedagspresent, men jag är bara dålig på att hantera när andra spenderar pengar på mig, och det hjälper inte när det bara låser sig i huvudet till slut. Jag är stolt och glad över att ha er till mina systrar!
 
Det blev en lång dag, jag var helt slut när dagen var slut (det var vi allihopa!), men det var så värt att bli slut för! Såna dagar som laddar batterierna i själen, det är alltid värt det! Dagen hade varit absolut värt det om det bara hade varit en vanlig dag till Rödön för att umgås med systrarna och jag hade inte åkt hem med mer än ett par gamla böcker, men nu var det dessutom bonusen att komma hem med en massa bra och behövliga saker också. Som jag sagt förut - 50 kan jag fylla fler gånger! ^_^
 
Förresten, apropå loppisfynd, så får ni förstås se dom på lördag. Dom är inte många, och dom stod inte på shoppinglistan, men jag är nöjd ändå!
 
 

Kommentera här: