bilbekymmer

(Det är en gammal bild, eftersom det är oktober nu, så är det inte såhär grönt, men bilden är tagen från byn jag kommer att nämna strax, så då får den funka fast den är gammal! ^_^)
 
Ni vet hur en del dagar är sämre än andra dagar? Idag var en sån dag! Men samtidigt så funkade dagen hyfsat bra ändå i det dåliga, så i slutändan så är betyget att det ändå kunnat vara betydligt värre. Vad håller jag på att surra om? Jo:
 
Idag så skulle jag dels byta däck på bilen, dels så skulle jag röntga min häl, så jag var tvungen att åka in på byn, fast bilen inte känts speciellt pigg ett tag. Det visade sig vara en jättedålig idé - när jag började närma mig nästa by innan samhället (dvs byn på bilden ovan), så körde bilen långsammare och långsammare, fast jag gasade (och jag har bensin i tanken), och till slut så lyckades jag få den att rulla såpass långt att jag hittade någonstans att parkera den en bit från vägen. Då rök det från motorn och luktade bränt, så jag skyndade mig att plocka ur mina grejer och Alice ur bilen, bara ifall att. Och sedan så var det bara att ringa bärgare... När jag var på telefon med assistans, så stannade en bil och frågade om jag behövde hjälp, och jag fick åka med honom in till Ström, och han skjutsade mig ända upp till Sigrun (vilken hjälte!). Hos Sigrun lämnade jag in Alice en stund medans jag var på sjukan och röntgade foten, däckbytet fick jag förstås avboka, av uppenbara skäl (brist på bil är ett väldigt uppenbart skäl! ^_^). Jag ringde också Karin och hörde ifall jag kunde åka hem med henne, och det kunde jag, men inte förrän på eftermiddagen. Så jag och Alice fick stanna hos Sigrun och vänta på att vi kunde åka hem, och Sigrun försåg mig med te och Alice med god mat och en massa bus (Alice har blivit så busig den senaste tiden, man kan inte tro att hon är snart nio år, och att hon varit en gammtant dom senaste sju åren eller så). På vägen ner på byn för att möta Karin, så passade jag på och leverera en blomampel, för det var ändå på vägen, så blev jag av med den också!
 
Så dagen klickade rätt bra ändå, trots att den hade potential att bli riktigt jobbig! Hur det gick med bilen? Bärgaren kom efter en liten stund och hämtade bilen, och körde den på verkstaden (jag är väldigt glad att jag har assistanstillägg på försäkringen!), jag har inte hört något från verkstaden, men jag ska ringa imorgon. Jag vet redan att han är väldigt upptagen, han är uppbokad sju veckor framöver sade han när jag ringde i måndags, men jag hoppas att en akutleverans av en död bil får prioritet, precis som på akuten på sjukhuset, där man kommer in fortare ju sjukare man är. I och för sig så får jag inte pengar på ett tag, så om bilen står på verkstaden tills dess spelar i och för sig ingen större roll. Själv så kommer jag inte att kunna ta mig hemifrån förrän jag får pengar, eftersom bussarna inte tar kontanter längre, men att jag inte tar mig hemifrån är inget nytt, det händer lite då och då. Nu är bara frågan hur stort hålet i plånboken blir när bilen lagats... Hoppas det ändå är ett rimligt stort fel, så att inte hela motorn skurit!
 
Å, dagen kommer förresten att sluta lite blah också - det blir planerat strömavbrott mellan 10.30 och 3.30 inatt, så våra kvällsrutiner kommer att bli helt uppochnervända. Istället för att somna en stund på soffan på kvällen för att sedan gå ut med Alice för en snabbkiss mitt i natten, så får vi ta en kiss vid tiotiden och sedan gå och lägga oss direkt efter det. Sover vi så märker vi inte att det är strömavbrott, är tanken! Tur att det inte är kallare än vad det är - fem timmar utan värme vid minusgrader ute hade inte varit något vidare!
 
 

Kommentera här: