påsk hemma hos mig

I helgen är det påsk, och sålunda så påskpyntade jag hemma förra veckan. Jag tycker att påsk är supermysigt - mest för att det är starten på våren, ljuset är på väg tillbaks, det finns hopp om värme, färgskalan är poppig och färgglad och det är en sån avslappnad helg, helt utan måsten och borden. Ja, inte för att jag bryr mig så mycket om måsten och borden andra helger heller... ^_^ Jag pyntar betydligt mindre till påsk än till Halloween och jul, mest beroende på att jag har väldigt lite påskpynt, sådär en skokartong full eller så, jag har väldigt mycket mer julpynt, och ganska mycket mer halloweenpynt. Eftersom jag handlar allting begagnat, så är jag helt beroende av vad jag hittar på loppisar, och jag har inte haft sån tur med påskgrejer på loppis - jag gillar ju retro, och jag hittar väldigt lite retropåskpynt. På gott och ont! Jag vill ju gärna ha en massa fina påskgrejer, men samtidigt så är det en fråga om pengar och utrymme också. Fast min påskpyntslåda är bara fyllt till knappt en fjärdedel - jag skulle gärna fylla den, så kan jag känna mig nöjd sen!
 
Slutsurrat, nu kollar vi hur jag har påskpyntat hemma!
 
Vardagsrumsbordet var det sista som fick sitt pynt, och det märks - jag var och skrapade på botten av påsklådan! Sen så kikade jag runt bland pyntgrejerna i skåp och lådor också, och hittade lite andra grejer som också får funka som påskpynt.
 
Påskägget är från Dollarstore för några år sedan, papier mache-kaninen (och dom två kycklingar som skymtar bakom) köpte jag nya för sådär 30 år sedan, jag har ett svagt minne av att dom köptes på blomaffären, men jag kan minnas fel! Den gula asken är köpt på loppis för åtskilliga år sedan.
 
Glasunderläggen är köpta på Dollarstore för längesedan, den lilla tigern som skymtar bredvid har jag fått i en swap, och kattljusstaken är köpt på loppis. Bakom den skymtar en tigerljusstake köpt på Lagerhaus för flera år sedan, och dom tre sammetsklädda porslinskaninerna tror jag också är från Lagerhaus, fast för ännu fler år sedan.
 
Det blev lite för rörigt för min smak på brickan egentligen, lite för många små och pryttliga saker, men det var vad jag lyckades skramla ihop. Brickan förresten - den är köpt på Röda Korset i höstas, den var ett jättebra köp! Brickor är för det mesta bra köp, det blir oftast mycket finare att samla ihop piffiga saker på en bricka, istället för att ställa dom löst på en bordsyta.
 
Tallrikshyllan brukar ligga pyrt till när jag får lust att piffa om hemma, ja, mellan högtiderna alltså. Till dom olika högtiderna under året så pyntar jag alltid tallrikshyllan! I år så blev det den turkosa tuppen i pressglas (den står ofta här, både till påsk och annars också), den har jag fått av Maria för några år sedan. Bredvid står ett par ljus som jag köpt på Röda Korset och en väldigt vårig och fin tallrik, köpt på loppis för några år sedan. Hyllan under är nog min favorit i påsk i hela mitt hem, den blev väldigt bra! Den gamla näsduken är troligen köpt på loppis, bakom den skymtar ett gammalt påskkort (tidigare ägare har tyvärr klippt bort frimärket...) och bakom det står en fin gul assiett. Sedan en blå påsktupp, ett lamm i plast (om man klämmer på det så piper det!) och till sist en tupp i metall. Den är egentligen en chokladform, precis vad som stod på min önskelista, så jag blev väldigt glad när jag hittade den på Röda Korset förra påsken! Ja - allting är förresten köpt på loppis! Muggarna som hänger på knopplisten under köpte jag på Konsum för några år sedan, jag gillar att kaninerna inte nödvändigtvis är påskiga, utan kan användas året runt! Bredvid hänger en liten ljuslykta/lampa i form av en gris, från en gratisloppis för ett par år sedan. Jag har bytt lampa och batteri, så den går att få att lysa, men den är lite glapp, så det krävs lite pill. Men det är ok - den är rätt fantastisk som den är också! ^_^
 
På köksbordet ligger en liten tarm till påskduk, på den har jag ställt ett litet vårigt fat med ett litet påskägg på, fatet är köpt på loppis (gissar jag), ägget har jag haft också i sådär 30 år, och minns inte om jag köpt det eller fått det en gång i tiden. Dom båda påskhönorna är också loppade, den i plast hittade jag på barnavdelningen på Röda Korset för ett par år sedan, jag tror att den kostade en femma, och den är en av mina favoriter! Längst bak står min Våga-skål, fått av Malin (den är en av mina favoriter i hela mitt hem!), i den har jag som vanligt min samling stenägg. Jag hade hoppats på att hitta ett nytillskott eller två till den samlingen nu i påsk, men har tyvärr inte haft någon tur med det...
 
På bordet har jag också lagt min lilla hög med Allt om påsken från 90-talet, köpta på loppis för några år sedan. 90-talet är ju inte mitt favoritårtionde, men i dom här tidningarna så är 90-talet fint!
 
Teakhyllan ovanför köksbordet fick sig också lite påskpiff - en liten porslinskyckling och tre kycklingäggkoppar i plast, båda är förstås loppade! Tuppen som skymtar på en av hyllorna är faktiskt inget påskpynt, han är framme året runt!
 
På vedspisen står mitt påskris (det får inte plats på köksbordet, det är för stort - det är därför jag valde den här vasen också, den är den enda som är stabil nog för mitt jättepåskris!), jag har sett fram emot påskriset ända sedan i somras, när jag hittade mina fina marmorerade påskägg på gratisloppis! Dom tvåfärgade påskäggen följde också med i samma lådor som dom marmorerade äggen, men dom funderade jag inte så mycket på, dom fick bara hänga med (dom är faktiskt finare i riset än vad jag hade trott!). Faktum är, att dom marmorerade äggen fick följa med hem som något av en eftertanke, jag plockade dom sista varvet runt loppisen, bara för att, men när jag kom hem och tittade närmare på dom så insåg jag hur fina dom var! Nu skulle jag vilja hitta några kompisar till dom till påskriset, fast inte marmorerade, utan någon annan slags handmålade påskägg, så det är bara att hålla ögonen öppna på loppisar!
 
Och nu när det är färdigpyntat, så är det bara att luta sig tillbaks och vänta in påsken! Det blir ingen påskmat eller påskgodis hemma hos mig, men jag har en flaska påskmust som står och väntar på helgen, det är absolut bättre än ingenting! Och det är ungefär så mitt firande ser ut - vanliga dagar, fast med påskmust och lite påskpynt! Ja, och så tänker vi spana efter våren! ^_^ Å, och med lite påskmusik, kanske - jag hittade en perfekt påskspellista!
 
 

Kommentera här: