loppislördag - en tavla, ett ljus och ett par örhängen

Idag blir det en pytteliten loppislördag - tre saker faktiskt! Jag trodde först att jag skulle gå på Dunderloppis i Strömsund (det är loppis hemma hos folk över hela byn) på söndag, så jag har hållit hårt i mina sista slantar, men igår så fick jag höra att det blir auktion här i byn om två veckor, och jag sparar hellre mina pengar tills dess. Den enda gången jag kommit iväg på Dunderloppis, så har folk mest sålt barnkläder och leksaker, och inredningspryttlar som inte intresserar mig, jag var tvungen att åka på många loppisar för att hitta några saker jag ville köpa. Eftersom det är snålt med både pengar och bensin, så hoppar jag helt enkelt över Dunderloppisen, för jag går mycket hellre på auktion! Och när det dessutom är här i byn (det är bokstavligen 400 meter för mig att promenera!), ja då blir valet lätt! Det här är alltså sista loppislördagen på ett par tre veckor, och sedan så hoppas jag att jag har något fint att visa upp, och att jag dessutom lyckades få det för en spottstyver!
 
Det här är vad jag hittade i på Röda Korset i Strömsund i veckan - en holländsk tavla gjord av en kakelruta, ett fint snurrat ljus, och ett par örhängen.
 
Det stör mig lite att örhängena inte är vända åt motsatt håll när man har dom på sig, fast dom är fina ändå, tycker jag. Och nu när jag säger det, så borde det vara ett enkelt ingrepp att vända på ena örhänget - bara att öppna öglan och vända örhänget ett halv varv! Jag ska kolla och se om det går att fixa! Apropå gårdagens inlägg, så tycker jag faktiskt att det är lite vikingkänsla över örhängena, jag vet inte om det är färgen på metallen, eller om det är formen. Något som defintivt hade vikingkänsla, var ett halsband med en torshammare som jag hittade på Röda Korset för ett tag sedan, eftersom halsremmen var för kort, så fick den vara kvar, fast den kostade bara en femma (tror jag att det var, eller om det var en tia). Nu i efterhand så kom jag på att jag förstås hade kunnat byta ut remmen... Fast jag tröstar mig med att det inte var en superfint gjord torshammare, den kändes väldigt fuskgjord. Dessutom - jag har haft en torshammare men gjort mig av med den, jag tycker mycket mer om mitt vargkors än vad jag tycker om torshammare, så om jag ska välja vilken jag skulle använda, så skulle valet bli vargkorset varje gång. Så lika bra att någon annan fick göra ett fynd!
 
Och det var allt! Och det är faktiskt såhär det ser ut för det mesta (som ni kanske lagt märke till vid det här laget), jag hittar bara några få fynd - dels så är jag kräsen, dels så har loppisarna här länge haft trista grejer, och dels så är ekonomin som den är. Och så har jag inte speciellt mycket utrymme hemma heller (det skulle hjälpa med fler bokhyllor, eftersom det för det mesta är böcker jag hittar, pocketböcker på RK i Ström kostar bara 1 kr/styck!), och det är förstås ännu en orsak till att vara kräsen! Med det sagt - om jag blir avundsjuk på folk som lägger upp en massa fantastiska loppisfynd på instagram? You bet! Jag skulle gärna vilja byta plats med dom! ^_^
 
Det finns faktiskt en del spellistor om man söker på "loppis" på Spotify, men dagens soundtrack är inte någon av dom, utan en spellista som hör till Tant Gredelins Vintage, en bok som också känns väldigt mycket loppis, även om fokus där är huvudsakligen på gamla kläder! Den funkar bra idag!
 
 

Kommentera här: