funderar på 50-årspresent

Som jag skrivit här några gånger, i höst så fyller jag 50 år. Egentligen känns det helt galet, för jag känner mig långt från 50 år, men samtidigt så känns det helt ok - jag har känt mig som 50 år i flera år nu, och jag är helt ok med att till slut bli 50 på papperet också (jag är som Dunderklumpen, jag är alla år jag har levat!). Eftersom jag i yngre dar var rätt säker på att jag inte skulle bli så gammal (jag mådde inte så bra och var inte så snäll med mig själv), så känns att fylla 50 faktiskt rätt stort, och det känns som något att fira! Faktum är, att jag skulle vilja fira mig själv och ge mig någonting extra fint i födelsedagspresent, något som är onödigt och som gör mig glad, och inte är ett dugg praktiskt och behövligt, och som faktiskt kostar några kronor. När jag spenderar pengar på mig själv annars, så är det frågan om femmor och tior, en tjugolapp eller två som allra mest, jag måste hålla hårt i plånboken och kan inte slösa bort pengar i onödan (jag kan inte ens spendera pengar i nödan för det mesta...). Så när jag nu faktiskt lyckats bli såhär gammal, och när det faktiskt är en milstolpefödelsedag, då vill jag köpa en present till mig som är något speciellt, som kommer att glädja mig i många år framöver!
 
Men - det finns ett gäng saker som alla utan problem hamnar högt på önskelistan, frågan är nu bara vilken jag ska bestämma mig för? Dels så är det en fråga om ekonomi, jag vet inte hur det kommer att se ut om två månader, dels så brukar det hjälpa när jag diskuterar saker med mig själv, jag brukar kunna komma fram till en lösning genom att väga för och emot, helst då i skrift. Så idag så tänkte jag alltså skriva en lista på saker jag funderar på som alternativ till min 50-årspresent till mig själv, och kanske så kan jag lyckas stryka några av alternativen medans jag skriver ner dom. Eller så kan jag inte det, och i slutändan så vill jag fortfarande ha alltihop lika gärna - då får ekonomin väga tungt, och så kanske jag får dra sticka om dom... ^_^
 
 
Den här brickan har jag velat ha sedan den första gången jag såg den, den är helt fantastisk! Jag har inte köpt den, för den kändes för dyr, men nu när jag kollar, så kostar den "bara" 250 kr - jag minns den som betydligt dyrare... Vilket gör att den är definitivt ett alternativ som födelsedagspresent till mig själv! Den finns att köpa hos Moderna Museet, och gillar man inte just den (varför man nu inte skulle göra det ^_^), så har dom en massa andra roliga saker också!
 
En samling böcker av den här typen hade jag på 90-talet, och av någon anledning så gjorde jag mig till slut av med dom. Synd och skam som bara den, dom är jättefina - en blandning av mat, konst och hemma hos i stort format med massor av bilder, och för 1½ år sedan så kom jag på att jag saknar dom och vill samla på dom igen. Inom en vecka efter att jag kom på det, så hittade jag en första bok, sedan hittade jag ett par till på loppis i Östersund, men sedan har jag inte haft någon tur... Det brukar alltid finnas på tradera, så att fylla på samlingen med en bok eller två (eller flera!) är ett av mina födelsedagsalternativ!
 
 
Dom svartvita ränderna i vardagsrummet kändes rätt när jag målade dom, och dom är fortfarande fina, men jag saknar mönster på väggarna, jag saknar tapet, och jag kom i vintras fram till att ränderna ska bytas ut mot en mönstrad tapet. En gammal vintagetapet vore förstås roligast, men jag har inte hittat något som jag har fallit för hittills, ja, jag har inte hittat något alls hittills... Däremot så har jag hittat den här tapeten på Rusta! Jag gillar att den känns klassisk och traditionell (och därmed tidlös), även om den är nytillverkad. För att vara mig så känns den dyr, 300 kr/rullen, för att vara tapet så är den förstås jättebillig, och jag behöver bara två rullar (jag har två väggar som ska tapetseras, med fönster på en vägg, dörr och murstock på en vägg, och ett litet rum dessutom), så egentligen så skulle det inte vara en dyr tapetsering. Men - allting är relativt! Men ett par rullar av den här tapeten är ett bra födelsedagsalternativ!
 
 
Jag har velat ha en Kånken-rygga sedan jag var 15-16 år, men jag har aldrig hittat någon på loppis, och dom har alltid känts för dyra nya. 35 år senare, så står en Kånken fortfarande på önskelistan (det visar ju att det är en väldigt hållbar önskan!), men jag använder aldrig ryggsäckar (jag har en, det är inget fel på den, den är fin, men den blir aldrig använd), så en Kånken-ryggsäck vore bortslösade pengar. Däremot så har det kommit såna här - en "minikånken", fast en axelremsväska! En svart sån önskar jag mig jättemycket, och den står högt på listan över alternativ, det som gör att den inte är det självklara valet är priset på 900 kr - för mig så är det väldigt mycket pengar!
 
 
Jag har samlat på tarot- och orakellekar i många år nu, men det är sällan jag lägger till någonting nytt till samlingen. Den här tarot- och orakelkortleken av Linda Spåman är den enda som egentligen står på önskelistan (även om det är många andra jag gärna hade vela ha, inklusive flera av dom tarotlekar jag har sålt...) - ända sedan jag såg att hon började måla korten, flera år innan tarotleken var ett faktum, har jag önskat mig den! Hennes första tarotkortlek är min favorit, och den här är ännu mer fantastisk, och den har jag faktiskt planerat att köpa, men det har inte blivit av än... Så den är absolut ett alternativ till min födelsedag, och för 400 kr så är den inte det mest orealistiska alternativet heller! ^_^
 
 
En riskokare är väl egentligen inte en onöda, det är en väldigt praktiskt grej om man äter ris regelbundet. Fast med tanke på att jag aldrig ägt en riskokare i hela mitt liv, så har jag ju uppenbarligen överlevt utan en, så för mig är det en onödig grej. En onödig grej som jag velat ha ett bra tag! Det underlättar riskokandet, det gör att riset blir bra varenda gång, och dessutom så kan man koka en större mängd, och så kan det stå på varmhållning under dagen. Man kan också koka grönsaker och sånt tillsammans med riset. Det är som sagt väldigt praktiskt, och jag vill som sagt gärna ha en! En sån här från Russel Hobbs finns i storlekarna small och medium, i priser från 250-350 kr och uppåt, väldigt prisvärt alltså! Och jag är nöjd med min Russel Hobbs vattenkokare, så jag vet att det inte är något skräpmärke. Oavsett om jag väljer det här alternativet som födelsedagspresent, så kommer jag säkerligen att köpa en framöver, särskilt när priset är så rimligt!
 
Och eftersom jag har hjärnsläpp just nu, och kommer inte på en enda sak till som jag väldigt gärna vill ha, som dessutom är i rimlig prisklass (jag vet att det är många fler saker, jag lägger till när jag kommer på - det här inlägget är ändå bara till för att jag själv ska ha visuell hjälp när jag ska fundera och bestämma mig ^_^), så jag avslutar här och nu. Som sagt - när jag kommer på andra bra saker, då lägger jag till dom!
 
Nu ska jag lägga mig på soffan och se om Alice vill mysa med mig - som vanligt så är jag trött som bara den, och en timme på soffan känns väldigt frestande! Jag har nystat upp en till av mina sockgarner, av dom som jag inte haft hjärta att använda tidigare, så jag ska lägga upp ett par sockar till sedan jag varit ute med Alice på lunchpromenad sedan. Jag skulle vilja gå ut och flytta blommor och plantera blommor också, vädret ser äntligen bättre ut, men ryggen var inte så glad inatt, så jag får se vad det blir av det... Jag har i och för sig en hög med bibblaböcker också, och dom ska läsas så att jag kan lämna igen dom snart, det kanske blir ryggläge och en bok i eftermiddag istället... Det här är perfekt musik för det alternativet - spellistan jag slog igång på förmiddagen, Dark Academia-inspirerad, det är för det mesta mitt val när jag inte är på humör för något mer specifikt!
 
 

Kommentarer:

1 Piki:

Mitt ex skulle ha sagt: åt helvete med fittvåldet. Han var utnyttjad och tagen med våld av enbart kvinnor.

Svar: Det finns absolut kvinnor som förgriper sig och utövar våld, jag har haft män i min närhet som också blivit utsatt av en kvinna. Men brickan säger kukväldet, inte kukvåldet - patriarkatet, alltså!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: