loppislördag - nya skor

Idag är det en lurig loppislördag - det är inget fynd från den senaste veckan, faktum är att det är mer än två veckor sedan jag köpte dom, och jag har pratat om dom mer än en gång. Men - jag invigde dom i veckan, och när jag ändå hade dom på fötterna, så tog jag ett par bilder, och dom tänkte jag passa på att dela med mig av idag!
 
Mina nya oxfordskor! Jag köpte dom på Röda Korset i Strömsund före midsommar, jag hittade dom tidigare den veckan, men hade inte pengar till dom då, så jag höll tummarna för att dom skulle finnas kvar när jag väl fick pengar. Och det gjorde dom! Dom är bland det dyraste jag någonsin köpt på Röda Korset, men dom var helt oanvända, helt i skinn, nya i butik så kostade dom över 1000 kr (prislappen satt kvar under), dom var precis vad jag var på jakt efter, och dom var i min storlek. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att slå till!
 
Jag önskar att jag kunde säga att dom var jättesköna, men det är dom inte... Dom är ganska hårda, och hade dom varit en halv storlek större så hade dom varit skönare (nu domnade fötterna nästan bort litegrann...), och dessutom så har jag något som kallas för Haglunds häl, dvs en stor benig knöl på hälen. Faktum är, att vore det inte för knölen, så skulle det bara vara en fråga om tid innan jag går in skorna, dom är som sagt helt i skinn, och skinn töjer sig och mjuknar. Med knölen så kommer jag fortfarande att gå in dom, men det kommer att bli en smärtsammare process... Men gå in dom tänker jag göra! Ett klassiskt knep, är att ta på sig ett par tjocka sockar som man har blött innan, och så ta på sig skorna, det ska göra att dom töjer sig fortare, men jag vet inte om jag vågar mig på det - skinnskor och vatten, risken finns att det blir fula vita fläckar... Så det gäller helt enkelt att plåstra på knölen, och att ha på skorna så ofta som jag kan.
 
Väskan på bilden är också ett loppisfynd, men ett fynd som jag gjorde för flera år sedan, 40-50-tal någongång gissar jag på. Den är ett av få plagg jag har från den tiden, så jag är väldigt förtjust i den!
 
Förresten, när jag var ute i veckan, så försökte jag få ihop en outfit som kändes så mycket Dark Academia som jag förmådde, mina nya oxfords, svarta strumpbyxor, min "fusktweed"-kjol (den kan nätt och jämnt skymta på den andra bilden) och svart ull/kashmir-polo, och jag måste ha lyckats i min strävan att se "akademisk" ut, för när jag var på väg ut från bibblan så var det en som frågade mig om jag var studievägledaren... ^_^
 
Musiken är given, det blir en spellista som känns Dark Academia:
 
 

Kommentera här: