japansk frukost
För min del är det tyvärr ganska ogenomförbart att börja äta frukost på det japanska sättet, men man kan alltid titta och bli inspirerad! Dessutom, jag som älskar japansk keramik och deras dukningsestetik, det är en ren fröjd att titta på japanska matlagningsvideos! Förresten - man kan utan större problem se att jag hittat en ny favoritkanal på youtube... ^_^ Hon har en hel spellista med bara frukostar, ifall fler än jag tycker att deras egna frukostar lämnar mycket att önska!
Apropå mat, så finns tredje säsongen av Historieätarna nu att se på svtplay! Och när jag nu tittar på den säsongen, så inser jag att jag tror inte att jag har sett den förut - vilken trevlig överraskning! Och till skillnad från många matlagningsprogram, så är Historieätarna inga problem att titta på, fast man har tomt i skåpen hemma, och definitivt inte har något gott att äta - det är sällan som maten i den serien ser speciellt god och frestande ut! ^_^ Men - i ett av avsnittena så åt dom kolbulle, och är man från norra Jämtland (jag vet inte hur det är med resten av Jämtland, och i resten av Norrland) så håller man med Erik Haag - kolbullar är väldigt gott! I princip varje gång det är någon slags marknad eller någon annan anledning för folk att samlas utomhus, så steks det kolbullar i och runt omkring Strömsund, det är vanligare än att grilla korv, tror jag faktiskt! Vill ni testa själv, så finns recept här! Vill man göra en vegetariskt variant, så kan förstås fläsket bytas ut mot ett vegetariskt/veganskt alternativ, rökt tofu tex, eller stekt svamp smaksatt med lite liquid smoke eller rökt paprika borde också funka bra!
Jag är sen till Alice lunchpromenad, så måste springa nu! Berätta gärna ifall ni testar kolbullar, och berätta ifall det är en grej i eran del av landet också!