vinbärsmuffins

Det här är vad jag sett fram emot hela vintern - att kunna gå ut i trädgården, plocka in ätbart, och så laga till det direkt från trädgården! Att jag sedan är alldeles för dålig på det, när säsongen väl är här, det skäms jag lite över (eller nä, jag skäms ganska mycket över det...) - min japanska spenat har jag knappt hunnit äta av, nu är den överväxt som bara den. Pak choi hann jag faktiskt med, men det var i och för sig bara fyra plantor. Grönkål och palmkål är hur stora och fina som helst nu, så egentligen så borde jag äta sånt varje dag. Jag vill frysa in också, men det är så fullt i frysen med kött till Alice (det är en lyx i och för sig, men just nu så minskar det ingenting, för jag får bara i henne färskmat, nu när hon matstrejkar), men som tur är så står grönkål kvar länge i landet, ända tills det börjar bli minusgrader. Potatisen vet jag inte än hur det går med den, den ska få stanna kvar i jorden tills i september i alla fall. Men svarta vinbär har jag tre stora buskar fulla (det är inte mycket bär på varje klase, men det är många klasar!), men av någon anledning så känns det helt jäkla omöjligt att plocka in dom, det brukar bli en näve direkt i munnen när jag är ute i trädgården (dessutom så är dom så fulla med brännässlor nu, så man plockar med risk för livet - jag ska gå ut någon dag i veckan och dra upp åtminstone dom, även om jag inte orkar rensa fram rosorna...). Men en liten bytta med vinbär att baka muffins av, det kan jag göra! Jag ska precis smaka min första, men jag är inte orolig - svarta vinbär är jättegoda att baka av!
 
Känner jag någon som vill ha svarta vinbär, så är den förresten väldigt välkommen att komma hit och plocka! ^_^
 
 

Kommentera här: