loppislördag - vinterskor och annat smått och gott

Som jag sade förra veckan, så var jag in till Östersund förra lördagen, bland annat loppisar stod på schemat, men på grund av stress, ekonomi, stökig skalle (loppisarna i Östersund är för stora, jag klarar inte av att titta på så mycket grejer, till slut så strejkar hjärnan), mycket folk osv, så blev det inte så mycket köpt (planen var bland annat att titta på kläder, men det funkade bara inte, hjärnan blev helt överbelastad av bara tanken). Och av det jag köpte, så var det mesta böcker... Men det är ok, för jag fick tag på en sak som var väldigt behövlig, och som jag letat efter i ett par år nu!
 
Kan ni gissa? Vad är det jag tjatat om i ett par år eller så?
 
Nya vinterstövlar! Och jag har särskilt hoppats på att hitta ett par svarta såna här pälsstövlar, så dom här är en riktig fullträff! Jag hade ett par beiga pälsstövlar förut, jag slängde dom i våras efter att ha haft dom i 6-8 år (och dom var rätt välanvända när jag köpte dom också), då var dom så slitna att dom värmde ingenting längre. Dom här är ett annat märke, men annars nästan exakt likadana, dom är gjorda i äkta päls, fodrade med 100 % ull, är helt oanvända (om dom är använda så är det ytterst få gånger, det finns inte ett märke på dom, inte ett slitage!), och precis i min storlek. Dom var dyra (för att vara vad jag betalar för mina kläder), 300 kr, men samtidigt - vad kostar ett par riktiga vinterskor? Även ett par fodrade stövlar i fuskskinn (dvs plast) som går sönder på en gång kostar många hundralappar, ett par fodrade kvalitetsstövlar kostar tusenlappar - 300 kr är ett fyndpris för vad det är för någonting, och jag tvekade inte en sekund när det visade sig att dom passade. Dom här skorna kommer jag att kunna använda i minst tio år! Ifall jag lyckas laga näbbstövlarna så att jag kan varva med dom, så kommer dom här att kunna hålla 15-20 år - 300 kr i inköp blir väldigt lågt pris per användning!
 
Tre inte speciellt nödvändiga saker, men billiga, så det känns ok ändå: ett tygmärke med en häst, den ska jag hitta något bra stället att sy fast den på (jag har en mörkblå ullkappa, men jag vet inte om den känns rätt för det här tygmärket...), en gammal vitaminburk till mitt kuriosaskåp, och en kökshandduk. Färgerna är ovanligt mustiga för att vara till mitt kök, men jag tänker att den blir bra till julen.
 
Och så en tavelram (snart har jag hittat ramar till alla mina tavlor i trappen, jag har ju bytt bort dom svarta, kraftiga ramarna jag hade förut, mot ljusare, smalare ramar, och dessutom bytt till större ramar med mer passepartout, för att få tavelväggen luftigare och mindre plottrig) och tre böcker. Jag köpte romaner också, men det är ingenting att visa upp, dom här tre är lite roligare att titta på: en konstbok om Leonardo da Vinci, en fransk kokbok (det är bland annat mycket från Provence) och en japansk kokbok till samlingen (jag hade den här förut, fast i större format, tills jag gjorde mig av med mina japanska kokböcker för en massa år sedan - det är dom jag håller på att ersätter nu när jag letar efter japanska kokböcker).
 
Och mer än så köpte jag inte i Östersund! Jag var så upptagen med att köpa nödvändigheter, så jag kändes knappt ha tid att gå på loppis. Jag skulle vilja åka in någon dag, och bara gå på loppis och så en sväng på stan, och inte vara tvungen att springa på en massa tråkiga affärer och slösa bort halva dagen på det.
 
I tisdags så var jag in till Ström, och dels så hämtade jag upp halloweentyget jag köpt på facebook (jag har inte vecklat ut det, så än så länge kan jag hoppas på att det kan räcka att sy ett klädesplagg av! ^_^), och dels så var jag in på Röda Korset (förstås) och hittade några grejer. Det rosagrönrutiga tyget på bilden är en duk, den ligger på köksbordet just nu, och det blev faktiskt väldigt bra. Trots den somriga färgskalan, så känns den ändå rätt höstig (eller sensomrig i alla fall), eftersom tyget är såpass kraftigt. Jag hittade också en sak som ska ges bort, så den visar jag inte, och så hittade jag en väska till mig själv.
Jag kollade egentligen efter broderade indiska tygväskor (såna finns ibland på loppis, men tydligen bara när man inte är på jakt efter dom...), men hittade en rejäl, mörkbrun handväska, som går i precis samma färger som mina nya vinterstövlar - helt perfekt! Jag hittade inga lappar inuti, men känslan och lukten fick mig att bestämma mig för att det är riktigt skinn i väskan (jag undviker helst fuskskinn, det är inte lika fint, och absolut inte lika hållbart, och det åldras definitivt inte med värdighet), och när jag googlade på märket så bekräftades det. Det är en The Monte, och alla deras väskor är i skinn. Jag hittar inte exakt samma väska när jag googlar, så min är en äldre modell tänker jag, men liknande modell och storlek kostar ca 1500 kr. Jag betalade 40 kr! Så även om man inte vet vad det är man köper när man köper secondhand, ser man till att köpa bra material, så gör man sällan dåliga köp!
 
Och det var veckans loppisfynd! Jag har redan gjort ett fynd till nästa vecka, jag hittade en fin kruka på facebook, men jag har inte hämtat den än, så förhoppningsvis så får ni se den nästa lördag (den blir levererad till Maria, eftersom hon också köpte krukor av samma säljare, så det beror på när dom levererar den). Jag tänkte också åka på tippen på måndag (jag har tid för provtagning på måndag förmiddag, så det passar väldigt bra med ett tippenbesök efteråt), och förhoppningsvis så hittar jag lite bra saker där också! Så även om jag inte hittar något på Röda Korset nästa vecka (åker jag in på byn så blir det förstås besök på Röda Korset!), så blir det ändå en loppislördag, hoppas jag! Särskilt tippen hoppas jag på - det har varit så tomt i återbruksboden i ett par år nu, jag tycker att det är dags att jag prickar in en dag då den är full med en massa bra saker! ^_^
 
Jag har lyssnat på Tori Amos-radio mycket den här veckan, det hänger säkert ihop med att jag tydligen håller på att återuppleva mitt 90-tal, för väldigt mycket av musiken på spellistan är sådant jag tyckte om och lyssnade på på 90-talet. Jag hade många olika musikperioder under 90-talet, jag hann prova på att vara många slags människor under dom tio åren, men bra kvinnliga artister är något som alltid har fungerat, och som sagt - det här är musik som jag lyssnade mycket på då!