tjusiga tisdag - the glambassador

Den senaste veckan så har jag beklagat mig mer än en gång över hur svårt det är att hitta vintagekläder i plusstorlek, och ju äldre kläder, desto svårare (dom få vintageplagg jag har är huvudsakligen från 70-80-tal, fast nu när jag tänker på saken, så kan nog min röda cape/kappa vara från 50- eller 60-talet). Jag har också sagt att det faktiskt går att få tag på - både kläder från tiden, eller nyproduktion i tidsenlig stil, och så kan man förstås sy själv om man är bra på det, även om det är svårt att få tag på mönster i större storlekar, och man kan vara tvungen att göra om mönstren för att dom ska passa. Man kan alltså som plusstor person klä sig i vintagekläder, men det kräver en del jobb, en del tid, en del pengar och en massa tur! Jag som sitter här i norra Jämtland, utan ekonomi att beställa från tex ebay eller köpa nyproducerat, och utan symaskin att sy själv med, jag får helt enkelt finna mig i att jag aldrig lär kunna klä mig från topp till tå i 30-40-tal, även om jag gärna hade velat det, jag får nöja mig med dom enstaka vintageplagg jag lyckas lägga vantarna på, och vara tacksam över det. Men, för dom som har möjligheten, så är det hur tjusigt som helst att vara en större kvinna i vintagekläder! Kolla bara The Glambassador - tjusigt är bara förnamnet! Hon finns på instagram och på youtube och har en blogg,  jag tänkte dela några av hennes outfits och några av hennes videos, och vill ni se mer, så är det bara att klicka på länkarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag skulle kunna dela hur många bilder som helst, hon klär sig så snyggt, och jag skulle mer än gärna ta över hennes garderob om hon tröttnade på den! Förresten, jag kom på en till jag följer som är plusstor och klär sig i vintagekläder - henne delar jag mer om nästa tisdag, kom tillbaka då om ni liksom jag tycker att sånt här är superinspirerande! Nu, några videos från The Glambassadors kanal!
 
 
 
 
 
 
 
Jag hoppades hitta någon video om hur man hittar vintagekläder i plusstorlekar, men jag hittade ingen specifikt om det, men hon tar upp det i andra videos också, men det krävs då att man kollar på fler av hennes videos. Det är i och för sig ingen större uppoffring!
 
Förresten - jag har äntligen sparat ihop nog med enkätpoäng för att få ihop ett presentkort på 500 kr, och igår beställde jag böcker för dom pengarna. Jag funderade jättelänge på vilka böcker jag helst ville ha, och hur jag skulle få ut mest för pengarna - 500 kronor är tyvärr inte mycket pengar när man köper nya böcker... I och med att Bokus och Akademibokhandeln är dyrare än Adlibris, och det finns inga presentkort hos Adlibris, men däremot så säljer CDON böcker genom dom, så valde jag presentkort hos CDON, men det innebär tyvärr att dom inte har hela Adlibris sortiment. Många av dom böcker som jag ville ha fanns helt enkelt inte att köpa hos CDON. Till slut så slog det mig när jag höll på att fundera igår - jag saknar två av Eli Åhman Owetz böcker, så jag passade på att beställa dom (plus en pocketbok, det räckte presentkortet också till). I morse så kom jag på två andra böcker som jag också vill ha för att komplettera serier, men det var så dags... Men - nu när jag kollat på The Glambassadors videos, så tipsar hon om en del böcker om 30-40-talsmode, böcker som ser jättefina ut, böcker som finns hos Adlibris (jag har dock inte kollat om dom finns hos CDON), och nu ångrar jag lite att jag inte väntade en dag med att beställa... Inte för att jag har ont om böcker om vintagekläder, jag har samlat på såna dom senaste 25 åren eller så, men jag har inga böcker specifikt om dom årtiondena, det är mest mer allmän modehistoria. Jaja, jag får skriva nya önskelistor, om ett år eller så så har jag sparat ihop till ett nytt presentkort... ^_^
 
Dagens soundtrack är modern musik med 40-talskänsla - The Puppini Sisters. Dom sjunger stämsång à la Andrew Sisters, dels låtar från tiden, men dom gör också covers på kända låtar, men som sagt med 40-talskänsla. Jag har lyssnat på dom i femton år eller så (tiden går så himla fort, det får mig verkligen att känna mig gammal! ^_^), och mina favoritskivor är deras två första, men det kan förstås bero på att jag lyssnat på dom flest gånger... All deras musik är bra! Dessutom - dom har gjort en väldigt bra julskiva också, den har jag delat mer än en gång i juletid!
 
 

Kommentera här: