målarmåndag - pudelminizine

Idag blir det en snabb liten målarmåndag, jag har ett påbörjat zine att bjuda på. Framsidan är klar, grunden till sidorna är klar, men själva motiven fattas fortfarande, och dom får lov att fattas tills jag har köpt bläck och kan använda skrivaren - planen är att använda foton till motiven den här gången!
 
Det här är alltså framsidan, titeln säger det mesta, och illustrationen säger resten! ^_^
 
Resten av sidorna ser ut ungefär såhär, med mindre variationer. Jag har börjat med ett ark smörgåspapper och en gelli plate, men jag blev inte nöjd med vad jag lyckades åstadkomma med den, så jag gick över till stenciler och färgsplatter istället. Kombinationen blev helt ok, särskilt som att mycket kommer att döljas bakom bilderna sen. Men jag behöver helt klart träna mer på gelli printing, jag behöver helt klart köpa mer gel medium (som jag använder som klister), jag var tvungen att snåla med det och spädde ut med vatten, så smörgåspapperet fäste inte riktigt på baksidespapperet som jag limmade det på för lite mer stadga. Och som jag sagt förut - jag behöver dessutom fler pennor, mina neonfärgade akrylmarkers är mest slut, och tipparna är helt förstörda (det syns om man tittar ordentligt på bilden ovan...), och neon är min favoritgrej att måla med, jag har en skvätt neon i nästan allt jag målar. Bara att skriva upp på inköpslistan!
 
Här är förresten inspirationen till mitt lilla pudelminzine - tjejen som är så söt när hon sover! Jag har ungefär en miljon bilder på Alice när hon sover, dels för att hon är väldigt söt då, dels för att hon inte tycker om att vara med på bild, så hon gör allt för att slippa det när hon är vaken...
 
Juli är förresten Internation Zine Month, och på instagram så är #minizinejuly en grej. En perfekt spark i baken för att sätta igång att göra minizines alltså, eller större zines förstås! ^_^
 
Jag tänkte först att Pudelvisan skulle få vara dagens soundtrack, sedan tänkte jag att Bo Kaspers Orkester vore ännu bättre, men allra bäst är nog båda låtarna tillsammans - mer relevant än så kan det inte bli!
 
 
 

Kommentera här: