loppislördag - en massa gratisfynd

Som jag sade för några veckor sedan, så blir det inte så mycket loppisfynd här - om jag inte råkar ha sån tur att jag skulle råka hitta något gratis, i återbruksboden på tippen tex. Eller på en loppis, där allting skänks bort. Och förra helgen så hittade jag på precis just det - en loppis där allt var gratis! Dom hade haft loppis under veckan innan, och nu ville dom bara bli av med resterande grejer, och jag slängde in mig och Alice i bilen och åkte dit! Jag vet att dom har haft väldigt bra grejer på den loppisen tidigare (jag hörde av en som hittade en stor Lisa Larson-älg för en tia, helt sanslöst!), det var väl inte lika fantastiska grejer kvar, men jag fick ändå med mig en del! Förutom grejerna från gratisloppisen, så har jag också några grejer från kompisen Karins loppis, en gratisgrej, och några grejer som kostade lite (med tyngdpunkt på lite - dom var också riktiga fynd!). Vi tar väl och kikar på allt?
 
Som sagt, så hittade jag en del! Och det här är faktiskt inte allt - ett av fynden står kvar utomhus, jag hittade en gammal slägga, precis vad jag behöver! Jag har stolpar som ska slås ner, men det återstår att se om jag orkar svinga släggan...
 
Vi tittar närmare på allt, ja, allt utom släggan:
 
Den här stora keramikskålen, träsleven och kakformen för åtta småkakor i ett svep hittade jag hos Karin. Minns ni hur jag sade att jag vill ha lite mer boho hemma, lite mer större föremål, lite mer keramik, trä, allmoge osv? Det här bockar av flera punkter från min önskelista! Jag vet inte om ni förstår hur stor keramikskålen är, den är riktigt rejält stor, man skulle kunna ha den som handfat! Jag vet inte riktigt hur och var jag ska använda den, men det är mindre problem, det går att lösa!
 
En gammal sminkväska med rosor (jag har haft en liknande förut, men med vit bakgrund) och tre hårspännen.
 
Några kaffeskedar, en liten fiskkniv och nån slags fruktkniv. Den rosiga sminkväskan och besticken lade jag ut på dasset, om någon råkar bli förtjust i dom! ^_^
 
Krukor med blommotiv i tre storlekar, och så en liten grön kruka (den höll jag nästan på att missa!) - dom här minismå krukorna är mina favoriter, även om dom inte är speciellt praktiska, det är inte speciellt ofta som jag har så här små krukväxter hemma! Tavelbelysning har aldrig varit min grej, men för ett tag sedan så kom jag på att jag kanske skulle ha haft tag på några såna, så att hitta en nu var helt perfekt! Den lyser inte nu, men jag vet inte om det är glödlampan som behöver bytas, eller sladden, vilket som så är det sånt som kan fixas! Det var förresten ovanligt fin form på tavellampan, oftast brukar dom vara betydligt tråkigare att se på!
 
Tre kvadratiska dukar hittade jag också, ovanligt färglösa för att vara mig! Ja, till och med den rosa/blå är rätt diskret för att vara jag! ^_^ Den har en del fläckar, såg jag när jag kom hem och vek upp dom, men dom andra två såg ut att vara i perfekt skick vid första påseendet, fast dom luktade lite illa - textilier som har legat i förråd och liknande luktar gärna lite. Jag börjar med att vädra, ofta så räcker det, annars så blir det en sväng i tvättmaskinen! Fläckarna ska jag försöka få bort med galltvål, det brukar hjälpa mot det mesta!
 
Äggen var bland det sista jag högg, när jag tog ett sista varv för att vara säker på att jag inte missat något. Jag tänkte inte så mycket om dom, mer än att dom skulle vara fina i påskriset, jag tänkte väl att dom var gjorda i plast eller något sånt (som dom små äggen i bakgrunden, typ, som jag också hittade). Men när jag kom hem och började packa upp grejerna, och började titta närmare på äggen, så visade det sig att dom är gjorda av riktiga små hönsägg, och marmoreringen är otroligt välgjord, inget hafsjobb med nagellack, inte! Hålen som man blåst ut innehållet genom är ofattbart små, jag fattar inte hur dom fick ut ägget där! Jag har inte kollat på alla äggen, men åtminstone ett av dom är signerat. Det här är alltså hantverk på hög nivå, och dom är otroligt vackra! Hade jag lämnat dom, så hade jag förstås inte vetat vad jag lämnade, men nu när jag har äggen, så är jag väldigt glad för det!
 
Förresten, när jag ställde bort äggen, så såg jag datummärkningen på äggkartongerna som dom förvaras i, dom var bäst före 1992, alltså ganska precis trettio år sedan. Jag drar en snabb slutsats att äggen är ganska lika gamla som äggkartongerna, alltså trettio år. Kul att få en datering!
 
Den här skålen var det jag hittade gratis hos Karin, jag älskar ju handgjord keramik, och den här är rätt fantastisk! Jag gick ut för att försöka fånga glasyren ordentligt på bild, men även om det syns att den är väldigt tjusig, så lyckades jag inte få med att en del färger glittrar! Den är verkligen så fin!
 
Det som fick mig att slänga mig i bilen och åka på gratisloppisen, var att jag såg en bild på små Billybokhyllor, jag trodde att det var samma storlek som min, men när jag mätte min när jag kom hem, så var dom lite större. Så det var kanske lika bra, att jag inte ens gjorde ett försök att få med dom i bilen... Att jag inte ens försökte, beror på att dom var i princip det enda som inte var gratis, man fick lägga bud på dom. Och som sagt - det var lika bra att jag tyckte att dom kändes för dyra, för jag ser ju nu att dom var för stora!
 
Men ja - ett rejält loppishaul, och jag betalade knappt någonting för det, för det mesta var helt gratis. Det är den bästa sortens loppisfynd! Eller ja - den sortens fynd som är precis det jag är ute efter, det är också bästa sortens loppisfynd. Allra allra bästa sorten, det är väl precis den där grejen jag letar efter, och helt gratis, men just det är det inte helt vanligt att jag lyckas fynda! ^_^
 
Inget av dagens fynd var speciellt retro (utom kanske sminkväskan), men jag kör ändå på en väldigt retro spellista för att runda av det hela:
 
 

Kommentera här: