målarmåndag - en regnbågsgiraff

Idag blir det en snabb målarmåndag - jag byter ett bokmärke mot ett ATC-kort med en i England, jag får en ren med en fyravindarsmössa, hon får en regnbågsgiraff!
 
Jag började som vanligt med ett lager collage, och sedan akrylfärg i lager ovanpå. Sedan så ritade jag dit giraffen på fri hand (jag funderade alltså inte så mycket på hur realistisk den såg ut), och så fyllde jag i den med ett lager beige färg, för att få en neutral grund. Jo, förresten - bokmärket är 16 x 6 cm, stort som bara den alltså, för mig som är van att måla i ATC-storlek, 6,4 x 9 cm!
 
Sedan klippte jag ut fläckarna i pastelliga washitejpar - jag har några nyköpta från Dollarstore, jättefina, bland annat en med regnbågsmotiv. Perfekt! Guldmotiven på tejpen är blank och skimrig, så om man vickar på bokmärket så syns dom bra, även om dom inte syns så mycket när man bara tittar på giraffen rakt framifrån. Så bättrade jag på kroppen med mer akrylfärg, och så målade jag ett öga, och så gjorde jag gräs nertill av lite rinnande akrylfärg (fötterna ser ut som något som en femåring gjort, så dom gömde jag under gräset!), och rundade hörnen upptill. Klart!
 
Imorgon så blir det en tjusiga tisdag - jag har fastnat för ännu en klädstil, jag tror att det är den fjärde på lika många veckor... Och återigen så är det mer ett återbesök av en stil som är väldigt välbekant för mig, men i en tjusigare version! Vill ni se mer om det, titta in imorgon! ^_^
 
Senare i veckan får jag hjälp av svågern att byta bromsklossar på bilen, det är jag oerhört tacksam för, det sparar mig pengar på verkstan, även om jag måste dit också - jag hade många tvåor på bilen den här gången, flera av dom på bromsarna, så det känns lite halvfarligt att köra den just nu... Men för att kunna åka till syrran och svågern, så är det en del praktiskt som ska fixas - jag ska lyckas skramla ihop bensinpengar, hundvakt, jag ska ta mig in till Ström och lämna papper, och så är förhoppningen att jag kan lämna kläder på Brukat också, jag behöver varenda krona jag kan få ihop till att betala reparationerna på bilen... Det är ett helt projekt att ta mig till stan, och då har jag alltså inte ens räknat in själva skruvandet i bilen - fast det är ju inte mitt projekt, det är svågerns!
 
Nu ska jag lyssna lite till på den här spellistan, och så ska jag koka mig lite lunch (jag tror att jag ska lata till det ordentligt, och bara koka spaghetti...). Sen ska jag sticka klart mina vantar, det är inte mycket kvar nu, och det är tur det - som dom har krånglat, så ska det bli skönt att få dom färdiga! Sen ska jag fundera på nästa stickning, jag har några jag vill börja på, frågan är vad jag ska börja på först...
 
 

Kommentera här: