halloweenbullar och en sista höstbukett


Såhär gula och fina blev mina pumpabullar, och såhär växte dom över alla bräddar när jag gräddade dom - helt galna såg dom ut, gigantiska och överjästa åt alla håll och kanter! Jag kokade pumpa tills den blev mjuk, och mosade den, och drog ner på sojamjölken med samma mängd som jag hade pumpamos, sen gjorde jag bulldegen (nästan) efter receptet. Fyllningen gjorde jag som vanliga kanelbullar, men med pumpkin pie spice istället för kanel, och efter att precis ha stoppat sista tuggan av min första bulle, så kan jag säga - pumpabullar kan varmt rekommenderas!
Pumpa i degen är förresten ett bra tips för den som vill baka lussebullar men som inte gillar saffran, bullarna blev väldigt gula och fina, och saftiga, men dom smakar inte pumpa. Ett bra hack för den som inte vill känna sig utanför på alla fikaraster i december, men som inte tycker om saffran - det är inte förrän man smakar dom som man märker någon skillnad!


Jag har väntat ända sedan i augusti på att dom här ska blomma, hade jag inte haft dom redan förra året, så hade jag väntat ännu längre. I slutet av september, början av oktober började äntligen mina höstaster att blomma! Jag vet inte hur mycket kyla dom tål, men efter några nätter med närmare -7° och årets första snö, så är dom fortfarande fina, men för säkerhets skull så plockade jag in ett stort fång igår. Jag har fortfarande kvar ett gäng i rabatten, det ska bli intressant att se hur länge dom klarar sig! Jag plockade också in dom få stjälkar kärleksört jag hade, men dom är inte lika tjusiga att titta på - jag hoppas att dom fortsätter att slå ut inomhus!
Dagens spellista är inte superhalloweenig, men det är en halloweenlista vilket fall som helst!
Oh vilket bra tips med pumpa i bullarna. Vilken sorts pumpa använde du?