en nygammal flamingo

En av få nyinköpta saker jag har hemma (och en av dom få jag spenderat pengar på, jag köpte den när jag köpte huset, och hade lite mer pengar att röra mig med ett tag) är min flamingolampa. Den har varit ett riktigt bra köp, den har stått framme hela tiden sedan jag köpte den för 6½ år sedan, och det kan jag definitivt inte säga om alla mina saker! Men - den passar inte riktigt här hemma längre, guldfärgen må vara rätt neutral och flexibel, men hos mig så ser den bara ganska tråkig ut, särskilt där lampan står i köket, som är väldigt färgglatt - mitt tema där är regnbågsretro, guld sticker ut, och inte på ett bra sätt.
 
Vi kollar på hur den såg ut innan! Skärmen har jag hittat på loppis, när jag köpte den så kom den med en stor vit skärm. Jag byter ut skärmar lite då och då efter humör, flyttar dom mellan olika lampor (därför är det bara att hålla någon slags gemensam färgskala eller stil, då funkar dom att byta med varandra!), eller låter en skärm ta paus ett tag, medans jag använder en annan skärm. Den här gula skärmen var mitt försök att få flamingon att smälta in i köket, det hjälpte lite i alla fall!
 
Nu ser lampan ut såhär! Jag hade i princip två färger att välja på, den rosa färgen som jag har på skafferiet, och den gula färgen som jag har på snickerierna i köket, och som ni ser så föll valet på gult! Egentligen så vore rosa mera logiskt på en flamingo, men gult är roligare (dessutom, flamingosar får mig att tänka på Alice i Underlandet, och i Underlandet så är ingenting logiskt eller rimligt, så fortsätter jag att dra paralleller till Alice i Underlandet, så är en gul flamingo mer logiskt än en rosa, för att det är totalt ologiskt - hänger ni mer? ^_^). Märkligt nog, så är färgen mer orange på snickerierna, och mer gul på flamingon, det borde nästan vara tvärtom, för jag målade snickerierna vita först, och sedan den gula färgen, här målade jag gult direkt på guldfärgen, och det borde göra att den gula nyansen blir mörkare, inte ljusare. Men som sagt, vi opererar tydligen med Underlandet-logik här, och då blir det genast fullt rimligt! Lampskärmen hittade jag ute i förrådet, egentligen är den lite liten gentemot flamingon, men jag tror att det mest känns så för att jag har haft större skärmar förut, det tar helt enkelt en stund för ögat att vänja sig. Jag har vita skärmar också, men det känns lite tråkigt - ska det vara regnbågsfärgat så ska det!
 
Förresten, jag har länge trånat efter Abigail Aherns sammetsklädda djurlampor, min flamingo är inte sammetsklädd, men annars så är den inte långt ifrån hennes djurlampor! Dessutom så funderar jag på att försöka hitta någon bollfrans eller något liknande, då blir det ännu mer Abigail Ahern över flamingon, och det vore inte alls dåligt!
 
Så - dagens fix hemma, en lampa som jag haft i många år, en skvätt överbliven färg, och en lampskärm från förrådet. Allt som allt kostade det mig exakt noll kronor, och tog 20-30 minuter sammanlagt att måla fyra lager färg. Att göra om gamla grejer istället för att köpa nya är da shit! Nu är bara frågan vad jag ska hitta på för hemmafix härnäst? Jag har en bordstablett kvar att fålla, jag har börjat på ett ATC-kort som ska få ett korsstygnsbroderi, men sen då? Jag tillbringar mycket tid i soffan, men utan något i händerna så kryper det i hela kroppen, jag behöver något att pyssla med!
 
Det är förstås både logiskt och rimligt att dagens soundtrack blir på temat Alice i Underlandet, nytolkningar av låtar inspirerade av berättelsen. Min favoritlåt är White Rabbit, den med Jefferson Airplane är bäst, men den på den här skivan är också bra!
 
 

Kommentera här: