grillutflykt

Min äldsta kompis har varit här uppe och hälsat på i snart en vecka, igår var det min tur att få umgås en stund (och idag blir det också), vi åkte ut och grillade och så gick vi på lite loppisar (jättebra fynd, ni får se på lördag!). Egentligen är det viktigaste förstås att få umgås en stund, men det är alltid trevligt om man hittar på något också, särskilt som att mitt liv lider allvarlig brist just på hitta-på-fronten!
 
Vi var på ett ställe i Strömsund som heter Landön, ett jättefint utflyktsställe, bilar får inte komma ut dit, så jag passade på att ha Alice lös en stund - det tillhör inte vanligheterna, eftersom hon helst inte kommer när jag ropar. Nu fick jag sätta fast henne i kopplet också efter ett tag, när hon började känna sig trygg och alltså rörde sig längre bort och absolut inte vill komma till mig. Men hon fick en mysig stund i alla fall, med att springa och lukta och undersöka!
 
Förr fanns det alltid ved och grillpinnar och sånt, men inte nu längre - folk kan inte låta saker vara ifred, tyvärr! Tydligen så passar folk på och stjäl ved när dom är ute och åker skoter (det är ju väldigt nära och bra när dom åker förbi på sjön på vintern), så jäkla dåligt! OK ligger inte ens långt härifrån, också nära vattnet, och där finns ved att köpa, så varför gör folk inte det? Vi var tvungna att ta med ved för att kunna grilla, det behövde man aldrig förut. Men, förutom det, så är det alltså ett jättefint ställe att vara på utflykt, och det är dessutom på gångavstånd inifrån byn, för dom som inte har tillgång till bil.
 
Förresten, just att fara ut och grilla (året runt!) verkar vara en norrländsk grej, jag är uppväxt med det (när jag var pytteliten så åkte mamma och pappa skidor, jag åkte i pulka efter schäfern vi hade, jag önskar att jag mindes det!). När jag flyttade till Nynäshamn så blev jag lite förvånad över hur få som gjorde det där nere. Det behöver inte vara en stor produktion, bara att komma ut och grilla lite korv (och att koka lite kaffe på elden, för dom som dricker kaffe) är ett mysigt sätt att umgås, och jag rekommenderar det å det varmaste!
 
Korv fick Alice förstås också smaka, inget snack om saken! Gott var det!
 
Jag hämtade också mina nya glasögon igår (oj vad långt och skarpt jag ser nu!), helst hade jag velat ha runda bågar, men det fanns inte i den prisklassen. Svarta bågar var också ett måste, det har jag saknat. Något jag också saknat, var dom svarta bågarna jag hade för några år sedan, som gick sönder. Dom här är inte helt olika dom bågarna, så jag är nöjd!
 
Idag blir det loppis, och något att äta gissar jag, och förstås det viktigaste - vi ska umgås en massa! Kompisen, Malin, bor i Västerås annars (hon är härifrån egentligen, och det var jag som först lurade ner henne till Nynäshamn när jag bodde där, och sen flyttade jag hem igen, och hon flyttade till Västerås), och vi träffas bara ett par gånger om året. Dom senaste tio åren har hon tjatat på att jag ska komma ner och hälsa på, och det vill jag förstås väldigt gärna, men så är det där med pengar... Men nu är hon som sagt här, då passar vi förstås på att träffas! Jättetrevligt, förstås! Det bästa med gamla goda vänner, är att hur lång tid det än är mellan gångerna, så känns det alltid som det var igår, det är aldrig obekvämt och knepigt att umgås. Har man såna vänner, då ska man vara tacksam, dom är inte vanliga!
 
Dagens spellista är helt magiskt bra!
 
 

Kommentera här: