ett bordspiff, en ful bukett och the umbrella academy

Bordspiffet innan det här var jag inte speciellt nöjd med, jag bytte med glädje ut det mot det här bordspiffet istället - flera av grejerna köpte jag på loppis i veckan (Våga-skålen, träasken, två av kokböckerna och duken), andra grejer är tidigare loppisfynd. Vitt brukar jag inte fastna för, det är svårt att få det att funka när allting annat är färgglatt, men när jag samlat flera vita (eller huvudsakligen vita) saker, så går det bättre! Faktum är, att det här bordspiffet är jag rätt nöjd med, det kan få vara kvar ett tag!
 
Kokböckerna förresten, dom är stora och otympliga och tar mycket plats, både faktisk plats och visuellt, men dom får helt enkelt inte plats på hyllan med dom andra kokböckerna, så det är kreativ problemlösning som gäller! Som att använda dom som dekoration, samtidigt som jag förvarar dom!
 
Jag hade inte tänkt plocka in några blommor från trädgården, inte än i alla fall - det är inte så mycket som blommar nu, och dom är fina på plats. Men - jag hittade några liljekonvaljer som var nästan utblommade, och dom fick följa med in, och så plockade jag några kompisar åt dom också. Varje blomma var för sig är hur fin som helst, men tillsammans så blev det en förjäkla ful bukett... Litegrann skyller jag det på att jag inte hade en enda vas som funkade (det lade jag märke till tidigare i somras också - då hade jag också plockat en liten bukett, men det slutade med att jag slängde den för att jag inte hade någon passande vas...), så det ska jag kika efter på loppis framöver. Den vita Våga-skålen gav mig begär på mer vit keramik, så en liten vit keramikvas i retromodell är mer exakt vad jag ska kika efter! Vad jag annars kan råka hitta vet jag inte (huvudsaken att vasen är liten, men ändå ganska rymlig, inga smala halsar som här, alltså!), det enda jag vet är att jag inte vill ha några vaser i klarglas, sen får jag se! En superhäftig vas som jag knappast hittar på loppis här, och som är ganska precis tvärtom mot vad jag behöver, är den här - superkitsch deluxe! Jag var skeptisk första gången jag såg den, nu gillar jag den!
 
 
 
När The Umbrella Academy först kom på netflix, så började jag se serien, fastnade lite efter första eller andra avsnittet (serien är lite seg i början, och rätt märklig), men fortsatte sedan att se klart första säsongen (jag sträcktittade förmodligen på resten av avsnitten - så bra är serien!). Sen dröjde det ett tag innan andra säsongen kom, jag glömde bort att serien är bra, och det är inte förrän nu, när tredje säsongen är ute, som jag har sett andra säsongen, och jag ska precis börja på tredje. Och serien är som sagt väldigt bra, och för er som gillar smarta och udda serier så är den klockren!
 
 
Musiken är också väldigt bra! 
 
 

Kommentera här: