ett halvt vardagsrum - check!

Kolla, kolla - halva vardagsrummet är färdigmålat! Ikväll ska jag tömma nästa bokhylla, och imorgon ska jag måla nästa vägg, och det känns så bra, att det går så smidigt framåt! Jag hade tänkt köpa maskeringstejp på Dollarstore idag, men dom hade en sån smal sort, och jag har svårt nog att hålla den svarta färgen på rätt sida om tejpen, så jag vill inte ha smalare maskeringstejp än nödvändigt... Så den sista väggen får vänta tills jag fått pengar, men som sagt - den tredje tänker jag måla imorgon! Tills dess så tar vi en närmare titt på mitt färdiga lilla hörn!
 
Förresten - det vita med dom svarta ränderna, av någon anledning så känns det som en sån stilbrytning, jag har svårt att hitta saker bland mina grejer som funkar. Men det kanske bara är ovana, det kanske blir lättare när jag vant mig vid det randiga? Eller så betyder det att det är dags att göra mig av med lite av mina grejer, och skaffa några nya - det är alltid roligt att förnya lite, och jag börjar faktiskt känna mig färdig med en del av mina pyntigare ägodelar. Jag väntar och försöker vänja mig först, och så rensar jag lite sen...
 
Men nu, en närmare titt!
 
En vägg är som sagt svartvitrandig (min stora inspiration är Tim Burton, främst Beetlejuice, men spooky i allmänhet, och det finns inget mer spooky än svartvita ränder!), och lampan har jag redan visat er, den plockade jag ner från övervåningen förra veckan. Den nästan surrealistiska lampskärmen känns helt rätt när jag nu siktar på Tim Burton!
 
Dom vitmålade älghornen har jag haft sedan jag bodde i min förra lägenhet, jag såg bilder från ett hem, där man hade målat älghorn svarta, och jag tyckte att det var så snyggt. Fast hos mig så funkade vitt bäst, så då blev det vita älghorn. Sedan, när jag kom hem med två uppsättningar renhorn från mormors och morfars hus, så blev dom också vitmålade. Och på senare år, så har jag sett målade horn lite här och var, och varför inte - det är så mycket snyggare med vita horn än naturfärgade, då känns dom mer som en skulptur än som en jakttrofé.
 
Jag plockade ihop lite av varje ovanpå teakskåpet, jag hade inget tema direkt, jag påskpyntade inte, men ville ha in lite känsla av vår i alla fall. Vi tittar närmare:
 
En liten vrilskål (fint gjorda vrilskålar, det är något jag verkligen gillar!), en kaninljusstake med ett lila snurrat ljus, ett par snidade träaskar, en liten askkopp med isbjörnar, en stickad svartvitrutig katt, och en keramikskål med blommigt lock.
 
En liten hög med gamla böcker och en bokstöd i form av Tutankhamun i en gammal trälåda, ovanpå lådan har jag en liten kaffekopp, och bredvid står det ett bokstöd i form av ett hästhuvud, men dom båda syns inte på den här bilden.
 
Allt ovanpå teakskåpet är secondhand - loppat, ärvt och fått, men dom här fladdermössen kommer från Shein. I nästan varenda halloweenvideo på youtube så dekorerar dom med såna här fladdermöss, och jag blev väldigt glad att hitta såna, även om det var på Shein. I höst finns det förhoppningsvis igen, för jag vill nog ha en förpackning till, det ser lite snålt ut nu! Jag tyckte att det såg så tomt ut på den randiga väggen (större delen av den är murstock, så jag kan inte spika i den), men dom här fladdermössen fyller ut bra, och passar perfekt som spooky dekoration året runt!
 
Såhär såg vardagsrummet ut förut, med en mörkbrun medaljongtapet - en sån fin tapet, men nu var det dags för förnyelse! Och när jag förnyar, då förnyar jag med råge, ska det vara skillnad, då ska det vara skillnad så att det syns! Jag är jättenöjd, och ser fram emot att resten av vardagsrummet ska bli klart!
 
Nu ska jag ut med Alice, sedan ska jag fortsätta på korsstygnsbroderiet jag började på på förmiddagen, ett superenkelt Beetlejuice-broderi, jag funderar på om jag ska nöja mig med svart text på vit aidaväv, eller om jag ska brodera bakgrunden grön eller lila eller kanske rentav randig. En massa mer jobb, men om jag har nog med garn, så tror jag faktiskt att det är värt jobbet!
 
Dagens soundtrack:
 

 

Kommentera här: