rae dunn och halloweenporslin

Igår kväll så smällde det till, och här sitter jag nu och är förkyld som bara den. Eller nä, som bara den är det väl inte, jag snuvar och nyser och har ont i halsen, jag känns febrig, men tror inte att jag har feber (typ som man känner sig när man just kommit in efter att ha varit ute på vintern, så att det hettar i ansiktet - jag känns inte speciellt varm när jag lägger handen på pannan), jag känns inte pigg, men jag har inte en killförkylning, inte på långa vägar. Jag har inte varit förkyld på två år, inte sedan september när Audrey var här (jag rundade ju av hennes besök med att bli sjuk, så typiskt), det här är första gången sedan corona satte igång, så det är inte så väldigt synd om mig egentligen. Men samtidigt så är det så väldigt precist - jag var förkyld strax efter min födelsedag för två år sedan, förra året hade jag ont i halsen på min födelsedag (men det blev aldrig mer än så, så jag räknar inte det som en förkylning), och i år igen, drygt en vecka innan födelsedagen. Men även med några friska dagar inräknade, så borde jag vara fit for fight, och klar att ta emot eventuellt besök, på födelsedagen - det är ändå 9 dagar dit... Men det känns som en födelsedagsförbannelse, nästan!
 
Men jag ska faktiskt inte prata om förkylningar, så roliga är dom inte, utan om en halloweenig grej från USA - Rae Dunn-porslin! Har ni hängt på pinterest och youtube dom senaste åren och kollat på inredning, då känner ni säkert igen Rae Dunn-stilen. Vita muggar med spretig text på, väldigt vanligt i lantliga inredningar i USA, folk samlar på sig hela hyllor och skåp fulla med Rae Dunn. Det finns förstås säsongsdekorerat porslin också, till jul, och nu till Halloween, då det är mycket svart och orange porslin med spretig text. Det har blivit så populärt med Rae Dunn i USA, att folk (huvudsakligen medelålders kvinnor, vad jag förstår) köper på sig allt dom får tag på, och sedan säljer dom på ebay för många gånger ursprungspriset - "vanligt" folk har svårt att få tag på halloweenmuggarna, för ebaytanterna har redan länsat hyllorna. Det vanliga vita porslinet är inte min grej, julporslinet kan vara rätt fint, men halloweenporslinet får mig att vilja köpa ett par guldbyxor! Vi tar en kik, så får ni se själva!
 
 
 
 
 
Det finns som sagt en massa fint med halloweendekor! Och även om det är svårt att få tag på i Sverige (om vi inte letar på nätet, förstås), så är det inte svårt att göra själv - har man bara enfärgat porslin och antingen porslinspennor eller vinyldekaler, så går det att göra egna "Rae Dunn"-muggar, skålar, burkar, etc. Inte samma sak, men liknande!
 
Mina favoriter är förstås muggarna - jag är ju otroligt svag för muggar överhuvudtaget, och är för evigt på jakt efter den perfekta muggen. Dom vanliga muggarna är jättefina, muggarna med lock ger mig massor av habegär! Locken finns i form av häxhattar, häxben, pumpor, spökhus, snökulor osv, och dom lyfter verkligen upp muggarna från dryckeskärl till dekorationer (samtidigt som muggarna förstås fortfarande kan användas att dricka ur!). Tänk om någon av kedjorna (Åhléns tex, dom skulle passa där) kunde börja sälja lite Rae Dunn! Vi behöver inte ha precis allt (det ges ut hur mycket som helst, gigantiska mängder), men kanske en liten kollektion som finns året runt, som kanske förnyar sig ibland, och så lägga lite krut på Halloween- och julkollektionerna. Dom är inte speciellt dyra i butik (mellan 60 och 100 kr för en mugg), och jag tror att estetiken skulle gå hem i Sverige. Å andra sidan, så verkar dom ha problem med att hänga med efterfrågan i USA bara, så att dom dessutom skulle kunna exportera är kanske att begära för mycket...
 
 
Men ska vi fortsätta och prata om halloweenpynt dom har i USA, som jag önskar att jag kunde få tag på, så är såna där porslinsfigurer med stora gapande munnar högt på min önskelista, det finns fladdermöss, spöken, häxor, pumpor, katter, monster osv - allt möjligt halloweenigt! Jag vet inte vad det är med dom (dom på bilden är inte ens mina favoriter, men dom är fortfarande jättesöta!) som gör att jag är så förtjust i dom, men jag skulle gärna vilja ha en eller ett par. En fladdermus, och kanske en katt, eller ett spöke. Eller en häxa.
 
 
Egentligen så är mina favorithalloweenmuggar från Johanna Parker, hon gör figurmuggar  med mycket vintagekänsla, och varenda en är superfin. Det hade varit en muggsamling helt i min smak! Dom är inte heller speciellt dyra i USA, under hundringen tror jag att jag har sett, men dom finns förstås inte heller att köpa i Sverige, det är ebay och liknande som gäller, och då blir det plötsligt ett dyrt samlarobjekt... Men man kan titta och drömma och önska i alla fall!
 
Vi kör ett halloweensoundtrack idag, medans jag lägger omkull mig en stund, tills det är dags att gå ut med Alice igen:
 
 

Kommentera här: