tjusiga tisdag - project runway och karenbritchick drar fram lusten att klä mig

Alltså, vädret! Jag måste bara nämna vädret innan jag säger något annat - våren är här! Efter så många månader av temperaturer strax över nollan, snålblåst, moln, så känns det äntligen genuint varmt ute! Inte för att det var så varmt egentligen när vi gick ut för dryga timmen sen, ca 10 grader, men det var varmt i luften, det var varma vindar, jag hade bara en kofta på mig, och jag frös inte ett dugg. Himmelskt skönt! Och jag som har haft köksfönstret öppet för katterna dom senaste veckorna, och själv legat under en filt och frusit, gissa om jag längtat efter lite värme!
 
Men jag ska inte prata om vädret, utan om att jag för första gången på många månader tycker att kläder känns roligt igen! Jag har tittat på en massa KarenBritChick-videos, och kollar nu på min favoritsäsong av Project Runway, och jag blir superinspirerad att hitta på något nytt och roligt i min garderob. Ekonomin är förstås fortfarande lika usel som vanligt, så det är inte helt lätt...
 
Särskilt Project Runway får det att klia i skaparfingrarna, dom får det att se så enkelt ut att sy den tjusigaste outfit! Jag har ett loppat svart tyg, och en bit svart fuskpäls, som jag båda två har funderat länge på vad jag ska hitta på med. Jag har fortfarande ingen aning - att hitta roliga mönster i plusstorlek är inte det lättaste! Till tyget lutade jag starkt åt att sy ett par culotter (en vid byxkjol, som vi sade förr i tiden), men tyget är väldigt tunt, och som tjock så nöter man mycket mellan låren - det skulle inte hålla så länge, och sedan skulle jag vara tvungen att lappa, och det är varken kul eller fint. Så det får bli något annat. Fuskpälsen har jag börjat tänka i banorna "väska", men jag har svårt att hitta ett mönster som inte känns "hemmagjort".
 
I alla fall. Jag hittade en sak att sy - två enkla sömmar, och vips så har jag ett användbart plagg! Jag hade en svart poncho med fransar, jag har inte använt den så mycket, då jag tycker att den är lite kort. För ett tag sedan, så tänkte jag tanken att sy en kofta av den istället, och det gjorde jag alltså häromdagen. Jag lade den helt enkelt dubbel, och sydde ihop dom öppna sidorna, och lämnade förstås en öppning att stoppa armarna i. Mycket bättre! Jag har den på mig idag, den var precis lagomt varmt för dagens varma väder, och den är sådär trevligt oversize som jag gillar.
 Att ta kort på en svart kofta, när man dessutom har svarta kläder från topp till tå, är inte helt lätt, men förhoppningsvis kan i alla fall närbilden ge ett litet hum om hur jag gjorde. Katthåren är svåra att få bort helt när man bor med fyra katter...
 
Jag var in på Röda Korset i Hammerdal och Strömsund och kollade, jag har inte kollat på klädavdelningen på hela vintern, så det borde finnas något av intresse där, kan man tycka. Det gjorde det inte... Eller jo, en svart 80-talssweatshirt med blombroderi runt oket i Ström, och ett par svarta Steve Madden vans i Hammerdal, den första var för liten, den andra var för stor. Särskilt större kläder är nästan hopplösa att hitta lite roligare här, folk i allmänhet är inte speciellt intresserade av personlig stil, tyvärr. Jag hoppades att det fanns åtminstone någon svart oversize klänning från förra året, någon svart/svartmönstrad större sjal, några svarta sneakers eller chunky sandaler eller chunky någonting, men nada. Ingenting.
 
Faktum är, att väldigt lite av det jag såg på klädhängarna har varit modernt dom senaste tio åren... Få av plaggen har någon slags personlighet, det är nästan bara trista basplagg, och skorna är för det mesta i alldeles för dåligt skick för att stå på hyllorna (hade jag fortfarande jobbat på RK så hade dom inte stått kvar...). Egentligen så skulle jag förstås ha varit in till Östersund och tittat, där är chansen betydligt större att hitta något, särskilt om jag kollar på Brukat också (även om storleken förstås fortfarande försvårar saker). Jag har också kollat rean på H&M efter svarta klänningar, det finns några intressanta som är nog billiga, jag får se om jag kan köpa en framöver. Ett måste att köpa är i alla fall cykelbyxor - förra sommaren hade jag leggings under klänningar och tunikor, det funkar när sommaren är kall. Minsta värme, och leggings innebär värmeslag - även en tjock människa måste få vara någorlunda barbent!
 
 
KarenBritChick har jag tipsat om förut, men gör det igen - är ni intresserade av mode bortom basplaggen, då är hon riktigt inspirerande! En del av hennes kläder är på den dyrare änden av skalan, men mycket är också secondhand och en del är från kedjorna, det hon visar är att en personlig, cool stil kan åstadkommas även på en budget!
 
 
(Jag ber om ursäkt för den uschliga videon, det var svårt att hitta något alls från säsong 16!) Säsong 16 är en av mina favoritsäsonger av Project Runway (en annan favorit är säsong 15, jag älskar Erins kläder), jag har sett den 3-4 gånger, och sträckkollade hela dagen igår, såpass att jag glömde kolla på Vem bor här?... Det är första säsongen med plusstora modeller, en muslimsk designer, det är en del jobbiga deltagare att störa sig på (och en del drama!), det är en del bra deltagare att heja på, och en hel del fina kläder! En favorit är Brandon, som designar oversize med mycket inspiration från mansmode - superrätt nu, definitivt före sin tid för 4-5 år sedan!
 
Förresten, om ni liksom jag kollar nästan lika mycket på vad designerna själva har på sig, då tycker ni också att det här är kul att kolla på - en titt på deras privata garderober!
 
Dagens soundtrack är en gammal J.Lo-skiva, balladerna är inte min grej (det är ballader sällan), men dom andra låtarna har faktiskt hållit sig rätt bra!
 
 

Kommentera här: