min alice i underlandet-samling

 
Igår gjorde jag något jag tänkt göra ett bra tag - jag satte mig ner och filmade min samling Alice i Underlandet-utgåvor! Jag gillar ju att dokumentera mina samlingar och mina ägodelar och mitt hem, det är förstås roligt att höra när folk gillar att se mina videos, men det är faktiskt mest för min egen del som jag dels filmar, dels fotar. Jag gillar att kunna gå bakåt i tiden, titta på vad jag gjorde, vad jag hade, vad jag tyckte om. Alice i Underlandet har jag samlat på ett tag, det är huvudsakligen böcker och DVD-filmer (men jag glömde bort filmerna i videon, fast å andra sidan så blev den rätt lång ändå...) och konst med Alice-tema, ja och så min Alice-gran förstås - den är full med pynt med Alice-tema, det mesta handgjorda presenter av konstkompisar.
 
 
Om ni undrar varför i hela friden jag har så många kopior av en och samma bok, så är det huvudsakligen för att jag samlar på olika illustratörer, jag älskar hur berättelsen om Alice har inspirerat konstnärer i över 150 år, och jag kan helt enkelt inte få nog av att se alla dessa olika tolkningar! Om ni förfasar er över att jag har så många böcker, så är dom dels köpta över många år, en del är köpta secondhand, en del är presenter... Det enda problemet jag har med min samling, är att jag inte kan köpa fler böcker till den - min önskelista är gigantiskt lång, och blir hela tiden längre, och genom att köpa 3-4 böcker per år (max!), så har jag inte en chans i världen att beta av önskelistan.
 
Förresten, ifall ni faktiskt går in på min youtube och kollar på videon, kolla mina länktips i beskrivningsrutan också, jag länkar dels till mina egna Alice-videos, dels till min Alice-spellista, och så till några Alice-fokuserade bookstagrammers som jag följer.
 
Dagens soundtrack är min favoritlåt på Alice-tema:
 
 

Kommentera här: