nya pelargoner

Jag var på byn igår, handlade en del mat till mig, en massa mat och sånt till djuren, gjorde ett par superbudgetloppisfynd (ni får se på lördag!), köpte en burk häftgrund och en ny kompostbytta till kylen - allt sånt man behöver när man knappt handlat på flera veckor.
 
Och så kom jag hem med dom här två stackarna, helt gratis! Jag hade varit på Röda Korset i Hammerdal, och så pratade jag pelargoner med kvinnan i kassan, hon berättade att hon köpt en Dronning Ingrid till ett helt ok pris på Ica, och tipsade om att jag borde kika om det fanns några kvar. Det fanns det inte, men det fanns några olika varianter på Årets pelargon, och längst upp och längst in hittade jag den med vitbrokiga blad, den är märkt Madame Salleron, men är egentligen en Leamington/Bollnäs, för Mme Salleron blommar inte. Den var torr och vissen och såg rätt tråkig ut, så jag frågade om jag kunde få den för ett bättre pris. Och det fick jag - jag fick den gratis! När jag sedan var på väg ut från Ica, så kom hon med ett par vissna Kronprinsesse Mary också, och frågade om jag ville ha dom också. Klart jag ville! Den ena kronprinsessan gav jag till damen på Röda Korset, jag behöver bara en, och när jag kom hem så plockade jag bort allt torrt på pelargonerna, och vattnade dom sedan rejält. Nu ska jag bara plantera om dom, och så hoppas på att dom blir stora och fina i sommar!
 
När jag kom hem, så var jag så jäkla slut, att jag knappt orkade plocka upp ur kassarna - det hade varit synd och skam på det som var fruset och kylt om jag hade lyssnat på kroppen och bara lagt omkull mig... Men sen blev det soffläge, även om jag faktiskt lyckades låta bli att somna. För jag hade plockat fram grejer till middag - paj med grönmögelost, broccoli och ärter, jag fick 90-talsfeeling! - och jag ville inte att dom skulle stå och bli förstörda. Pajen blev god, men jag fegade ur med osten, jag skulle ha tagit mer, för det smakade alldeles för lite av den. Paj är helt klart underskattad mat, enkelt att laga, gott att äta!
 
Jag är fortfarande alldeles slut, och kommer att lägga mig på soffan nu, sedan jag satt punkt här. Jag måste på något sätt få orka till att byta lampor i bilen innan lördag, då den ska besiktas. Jag tror att jag har fattat hur jag ska skruva loss och lyfta fram lamporna, men jag har ingen aning om vilken lampa som är vilken, och jag har ingen instruktionsbok till bilen... Så det blir spännande värre, förhoppningsvis så är det olika glödlampor till dom olika lamporna, så att det inte finns något att välja på. Men ja, soffläge och uppvilning nu, alltså! Jag avskyr verkligen att minsta lilla grej gör mig helt utslagen!
 

Kommentera här: