fredagsfavoriter - tv-serier, hösthem, påskpynt, köksinspiration

Jag vet inte riktigt hur det gått till, i mitt huvud är det onsdag, men enligt kalendern så är det visst fredag. Jag har lite hjärnstillestånd, jag kommer inte direkt att tänka på några favoriter från den senaste veckan, men jag gör ett försök att slänga ihop några fredagsfavoriter ändå.
 
 
Jag hittade en ny säsong av Homestead Rescue som jag inte sett än, så den sitter jag och ser nu (och stör mig på att min dator laggar som bara den...). Eftersom den är inspelad under Coronatider, så åker dom inte runt och hjälper folk i den nya säsongen, utan man får följa med familjen på deras egen homestead i Alaska, och hos sonens svärföräldrar på Hawaii. Det är nog med drama, det! Jag blir alltid inspirerad att sätta igång projekt här hemma när jag ser den här serien, dom får allt att se möjligt ut, även dom största projekt! Så nu sitter jag och drömmer om våren, tänker att jag ska göra färdigt alla mina trädgårdsprojekt (är så glad över att min stubbrabatt äntligen är klar att plantera i!) - gräva upp gräsmattan i ena hörnet (det ska bli något ängsaktigt där - det är den del av min gräsmatta som växer mest, gräset är av samma typ som på lägdan runtomkring, så det är grovt och växer fort, och jag slapp det helst helt och hållet), gräva ut sockerärtsodlingen och få plats med olika bönor, göra klart staketet (det behöver jag dock hjälp med, det är för tungt för mig), gräva ut rabarberodlingen (den är för trång, och så behövs mer gödsel och mer jord, gissar jag - rabarbern bara fiser ihop i juni/juli, så antingen så vantrivs den, eller så är den sjuk), laga staketet...
 
Tyvärr så är det inte lika enkelt och lika möjligt för mig som för Homestead Rescue - jag har inte kunskapen till en del, jag har inte ork och kapabilitet till mycket, jag har inte riktiga redskap, jag har inte pengar till att skaffa dom minsta lilla grejer (som skruv till staketet, vilket det föll på förra året...)... Och så måste jag klara allt helt på egen hand, jag som inte ens klarar av att dammsuga regelbundet... Men, nu är det vårvinter, jag kollar på Homestead Rescue, och allt känns möjligt!
 
 
Jag kollade på alla åtta avsnitt i ett sträck i förrgår, det är en bra serie, men det är en rejäl trigger warning på den också! Första avsnittet handlar om en tjej som blir våldtagen, och när hon anmäler det så tror inte polisen på henne, och får henne att säga att hon ljög om våldtäkten. Hela avsnittet är som en dubbel våldtäkt på henne, först av själva våldtäktsmannen, sedan av polisen, och det är så jäkla hemskt och sorgligt. Nästa avsnitt så får vi träffa en annan tjej som blivit våldtagen, som får ett helt annat bemötande av en helt annan polis, och det är den polisen som rullar igång en undersökning. Men det är som sagt ett jobbig serie, fast den är bra, vi får se mycket från offrens synvinkel (dvs det är inte bara polisarbete, som det är i många serier), och särskilt den första tjejens berättelse är som ett enda långt övergrepp. Jobbigt, som sagt, men en bra serie! Och absolut ett måste att se, för dom som går omkring och tror att det är vanligt att tjejer anmäler oskyldiga för våldtäkt!
 
 
It's A Charming Life är ett gift par, en svensk man och en amerikansk kvinna, som bor i ett litet hus i/utanför Sleepy Hollow, med en gammal kyrkogård som närmaste granne. Deras favoritårstid är höst, deras favorithögtid är Halloween, och dom är väldigt mycket inne på vintage - deras hus är följdaktligen supermysigt! Det är också roligt att som svensk se alla svenska detaljer i deras hem, eftersom hon är amerikanska, så stylas dom ofta annorlunda än vad vi gör det här. Definitivt något vi kan låta oss inspireras av - det är så lätt att göra saker bara av slentrian, och inte för att det är det bästa eller finaste sättet att göra dom på.
 
 
På pinterest så funkar det som så, att om du pinnar mycket av en viss sak, så dyker det upp en massa mer av samma sak i ditt flöde. Jag pinnade några påskbilder, och plötsligt så översvämmas mitt flöde av påskbilder, och så pinnar jag fler påskbilder, och så till slut så är det nästan bara påskbilder i mitt flöde... Jag ser fram emot påsken, den känns så ljus och glad i jämförelse med Halloween och jul, och är precis vad vi behöver just nu, men nu känns det ändå som att jag fyllt på min påskanslagstavla med nog bilder för i år... Just den här bilden är från Svenskt Tenn, men annars så är det med påskgrejer som med halloweengrejer och julgrejer - dom bästa är vintage och från USA... Dom tar verkligen högtiderna på allvar over there! Alltså, dom har till och med påskserviser!
 
 
Jag har tittat på mycket köksbilder också, och pinnat en massa köksbilder - av förståeliga skäl. Ni vet ju hur mycket tankarna på mitt nya kök snurrar i min skalle, och för mig så är det ett måste att mata på tankarna med idéer utifrån, foton och videos, och pinterest, youtube, instagram, böcker och tidningar är en viktig del i min inredningsprocess. Jag trodde inte att jag skulle orka, men jag målade ett varv häftgrund på två dörröppningar igår, det gick inte helt smidigt, för färgen i botten på hinken är tjock och klumpig. När jag ställde undan färgen för dagen, så läste jag mig till att den kan spädas ut med vatten, så det ska jag göra för att kunna använda upp det sista. Nästa vecka ska jag hämta en färgburk hos Sigrun, så kan jag grundmåla klart, och sedan fortsätta med att grundmåla väggarna också - mörkblå väggar under en huvudsakligen vit tapet känns inte som en bra idé, tänker jag. Jag vet i och för sig inte om det faktiskt är så, men när jag nu har färg, och när det nu dröjer innan jag får tag på tapeterna, så varför inte? Jag längtar tills jag kan börja få upp färg på snickerier och väggar, för det kommer att bli väldigt vitt ett tag nu!
 
Dagens soundtrack är också en favorit, det är en av mina absoluta favoritspellistor. Märkligt nog - det är inte musik jag egentligen brukar lyssna på, men just dom här låtarna, och just tillsammans i den här samlingen, så är dom himla bra!
 
 

Kommentera här: