tjusiga tisdag - etniskt inspirerade örhängen

Jag har snart sträckkollat igenom två säsonger av Bones (jag har rätt många kvar, alltså...), och jag erkänner - jag tittar mest på alla fina smycken... Mest Dr Brennans, men också Angelas, det är en massa fina halsband och örhängen med etnisk känsla, och jag får sån lust att ge mig ut på loppisrunda och se om jag kan hitta några nytillskott till smyckesgarderoben. Men samtidigt - jag har inte ont om smycken, inte ens ont om etniska smycken, och jag använder inte smycken när jag bara går hemma om dagarna. Däremot så tycker jag att det är trevligt att blinga till det lite, dom gånger jag tar mig hemifrån!
 
Jag samlade ihop alla mina örhängen med etnisk känsla, några är lite mer "äkta" vara, andra är från typ Indiska, en del är köpta på loppis, så jag vet inte varifrån dom kommer. Eftersom jag tyckte att det var en bra idé att fotografera på målarbordet, så får ni lite närbilder, så ni har en chans att se vad det är jag har egentligen...
 
Med mitt samiska påbrå från mammas sida, så tycker jag att det är lite extra roligt med samiska smycken. Jag skulle vilja ha några "riktiga" smycken också, men är glad för det jag ändå har.
 
Jag tror att båda dom här paren är loppisfynd, dom högra ser ut som något man kunnat hitta på Indiska...
 
Bärnstensörhängena köpte jag nångång på 90-talet, men minns inte var. Inte på Indiska i alla fall, för minns jag rätt så är det äkta silver och kostade några kronor mer än vad jag egentligen hade råd med. Örhänget till höger har jag bara ett av, det är ett loppisfynd. Jag kombinerar det ibland med paret som skymtar bredvid, stilen är samma, det här udda örhänget är bara lite enklare.
 
Örhängena med kedjor är från Indiska, resten är loppisfynd, tror jag. Paret längst upp till vänster är inte superetniska egentligen, men dom känns som något som Bones hade använt, så dom får vara med. Likaså paret nere till höger. Båda är väl egentligen mer retro än etniska, eller om dom är etno-retro?
 
Det övre paret till vänster är loppat, tror jag, nedre paret till vänster är från Indiska, och silverfåglarna köpte jag i Uppsala på 90-talet. Minns jag rätt, så var det i en butik av det alternativa slaget, med grejer och mat från Afrika, Sydamerika, Centralamerika osv. World market, typ. Den låg nedanför domkyrkan, om jag minns rätt, nån som minns butiken?
 
Så, vill jag ha lite etno-bling i öronen, så har jag lite att välja på, men samtidigt så önskar jag att jag hade några par till i alla fall. Valmöjligheter är alltid trevligt! Det vore trevligt med några smycken som faktiskt kommer från andra länder, och som inte bara låtsas göra det! Jag har lite från Marocko, jag köpte när jag var där för drygt 20 år sedan, men dom är inte speciellt marockanska, dom är mer åt det enkla och tidlösa hållet. Bra på många sätt, tråkigt på andra sätt!
 
Dagens soundtrack är helt oetniskt. Förresten, när jag kollat på Bones, särskilt avsnittet där Booth kollar igenom hennes skivsamling, så kan jag inte låta bli att tänka mig att hon skulle ha gillat The HU!
 
 
 
 
 

Kommentera här: