loppislördag - gratis är gott!

Jag har ett par fynd att dela med mig av idag, trots att jag inte ens satt foten på en loppis den senaste veckan. Däremot så var jag på tippen i måndags, och i deras återbruksbod så hittade jag ett par saker. Bästa sortens fyndande, alltså, helt gratis!
 
Två små keramikskålar, med völdigt handgjord känsla, och en känsla av Japan. Egentligen föredrar jag keramik med tunnare väggar, dom här är tjocka och rustika, men glasyren är så himla fin, det väger upp dom tjocka väggarna med råge! Dessutom så är dom ovanligt tunga, som stenar nästan, vilket gör att jag gissar på att det här är stengods, och inte "vanlig" lergodskeramik. Ett väldigt bra fynd, tycker jag, som passar perfekt i den rustika bohostil jag föreställer mig här hemma i framtiden.
 
Själva lampfoten är ett tippenfynd från i höstas, den hade då en helgrön skärm. Den här underbara lampskärmen hittade jag på tippen i måndags, och den passar så perfekt tillsammans med lampfoten, att jag undrar om det inte är samma som först gjorde sig av med lampan, och nu hittade lampskärmen i gömmorna och hivade den också. Hur det än är med det, så är jag glad över att det var jag som fick med mig lampskärmen hem! Ja, lampan också - hur perfekt passar den inte hemma hos mig?
 
Mitt soundtrack från andra halvan av gårdagen och nu på morgonen, är ett riktigt lässoundtrack - bara en massa instrumentalmusik, perfekt som bakgrundsmusik när jag vill fastna i en bok och inte vill riskera att distraheras med sjunga-med-musik. Jag började läsa om böckerna om Enola Holmes igår, på gott och ont - nu stör jag mig ännu mer på allt som inte stämmer i filmen... Däremot så tror jag att jag tycker bättre om böckerna den andra läsningen, och det är definitivt på gott!
 
 

Kommentera här: