fina färgglada filmer (och serier)

Jag mådde riktigt risigt inatt - ni vet hur man mår när man druckit lite väl mycket, kommer hem och lägger sig, och sängen snurrar och man mår illa? Japp, så mådde jag, fast jag var helt nykter... Jag vaknade på soffan på natten (jag och Alice sover alltid en stund på soffan på kvällen, så att hon får kvällskissa riktigt sent, så jag slipper gå ut med henne på natten sen) av att soffan snurrade, jag tänkte att det skulle bli bättre av att äta lite (lågt blodsocker kan vara riktigt otrevligt!), men det hjälpte inte ett dugg. Som tur är, så var det bättre på morgonen, och jag hoppades att det skulle vara bra sedan jag ätit frukost. Tyvärr så mår jag alltid illa när jag ätit (pga gallsten - nu väntar jag på operation, så det är på upploppet nu, snart kan jag äta och må normalt!), så det är frågan om det därför jag mår illa nu... Jag ser i alla fall fram emot att gå på morgonkiss med Alice, för att få lite frisk luft. Men ja - allt det här gnället (det känns verkligen som ett ålderstecken, när man börjar dissekera alla sina sjuksymptom!), det är förklaringen till dagens inlägg:
 
Jag behöver något uppiggande, så jag tänkte tipsa om några fint färgglada filmer och serier! En del har jag tipsat om förut, mer än en gång (har man favoriter så har man!), andra har jag inte ens klarat av att se hela och kommer inte att se igen, men den får vara med på grund av estetiken (Paraplyerna från Cherbourg - jag klarade inte av att hela dialogen sjungs, men vacker är den!). Jag tänker att det här är precis den vitaminkick som behövs mitt i värsta vintern på många år, och som jag behöver efter en jobbig natt. Tipsa gärna ifall ni vet några färgglada filmer som jag missat, allra helst om dom är bra också, och inte bara fina!
 
Förresten, jag tror att det är dags att se om Pushing Daisies igen... Jag har sett äventyrsfilmer ett tag nu, Indiana Jones, The Hobbit, Jurassic Park, och så tittar jag igenom alla säsonger av Bones - det känns som att det behövs något lite lättsammare och färggladare! Pushing Daisies, eller julkalendern med Lasse-Maja - den påminner mycket om Pushing Daisies!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagens soundtrack blev en svår nöt att knäcka - flera av filmerna ovan har några av mina favoritsoundtrack (Amélie, Marie Antoinette, Pushing Daisies), det är svårt att välja bara en! Så dagens soundtrack blir en lång spellista med en hel hög med soundtracks! Fast egentligen känns det som att fuska - som när man får tre önskningar av en ande, och önskar sig oändligt många önskningar...
 
 

Kommentera här: