en piffad kruka, en fixad symaskin och ett par egna doftljus

Jag har just varit ute och pulsat i djupsnön - luftvärmepumpen hade frysit igen och stannat. Hade den bara klarat sig nån dag till, så ska det bli plusgrader, då hade den tinat själv, nu fick jag ge mig ut med en hink hetvatten. Jag trodde inte att jag skulle klara av att ta mig dit, närmast huset sjönk jag ner med hela benet, längre ut så nådde snön mig till bröstkorgen - när jag kom in så var jag sjöblöt och iskall upp på låren. Som tur är, så räckte det med en hink, nu går luftvärmepumpen igen, och förhoppningsvis så klarar den sig vintern ut. Som sagt - det ska bli plusgrader och regn nu. Om inte annat, så sjunker snön förhoppningsvis ihop lite!
 
Vi pratar om något roligare, tycker jag, som prickiga krukor med kaniner! Det här är en påskkruka köpt på loppis för flera år sedan, jag har haft Alice gamla ben i den, ben som hon inte äter. Jag (efter att jag sett ett retrokök på youtube, där dom hade disksvampar i en grodformad keramikhållare) kom att tänka på toaborstehållaren i form av en kossa som jag hade på 90-talet (jag samlade på kossor, hade ett helt gäng), och att en sån vore kul att ha svampar och sånt i på diskbänken (oanvänd förstås). Nu har jag förstås inga roliga toaborstehållare alls, använda eller oanvända, men kom att tänka på Alice benkruka, och att den skulle funka på diskbänken. Lite färg och lite piff bara! Så jag tog helt enkelt akrylfärg och målade prickar på själva krukan, kaninen fick vara au naturel. Ja, den är ganska påskig, men det är helt ok - jag har en tomte framme året runt, varför inte en påskkanin också?
 
Förresten, det är påsk snart, är det inte skönt så säg? Våren brukar börja med påsken, och det betyder att vi bara behöver hålla ut drygt en månad till!
 
Nånting som inte ser så märkvärdigt ut, men för mig är värt hur mycket som helst - jag har fått hem min symaskin! Äntligen! Nu hade jag sett fram emot att maskinen skulle gå som en dröm, efter lagning och servning, men den bråkar när jag ska spola upp undertråden, och den hackar när jag syr. Jag ska testa att köpa bättre tråd, jag tror att min tråd är gammal (jag har en massa ärvd tråd, men är inte så säker på att jag har någon relativt nyköpt tråd), och dålig tråd kan påverka hur maskinen syr. Överdraget till symaskinen sydde jag förresten för sådär 12-15 år sedan, det funkar fortfarande!
 
Jag satte mig och sydde lite, två par bordstabletter och en gardin, men det var inget nöje alls att sy, tråden gick av hela tiden. Så jag ska som sagt testa att köpa ny tråd, annars så måste jag gå tillbaks till reparatören med symaskinen, så får han titta på den igen. Är det inte så jäkla typiskt?
 
Ett fix jag hittade på facebook: Jag har sparat doftljusrester, så att jag kunde smälta om dom och göra nya ljus, jag har bara behövt köpa ljusvekar. På facebook såg jag en som använde färdiga ljus som vekar, hon ställde dom bara i behållaren och hällde ljus runtomkring. När man tänder ljusen sedan, så brinner ljusen ner till doftljusen, och sedan så fungerar dom som vilken veke som helst. Jag har ett gäng jättesmala ljus, som inte passar i några av mina ljusstakar, så jag tänkte vara smart och använda ett par av dom. Det kändes inte så smart när jag gjorde mina nya doftljus - den smälta ljusmassan smälte ljusen också, så dom smälte också och sjönk ner i ljusmassan. Jag var tvungen att tänka lite kreativt, för att få till någonting som höll ljusen på plats medans doftljusen stelnade. Men när det problemet var löst, så funkar mina nya doftljus hur bra som helst! För precis noll kronor, så har jag fått mig två nya doftljus - superbra, jag som eldar såna varenda dag, det går åt en del!
 

Kommentera här: