pippi långstrump

När jag inte är på min allra bästa sida (nu är jag så trött, så jag hoppas jag lyckas somna på soffan en stund, så känner jag mig förhoppningsvis lite mer som människa sen!), så plockar jag oftast fram gamla favoriter. Filmer och serier som jag har sett massor av gånger, böcker som jag läser om och om igen - något tryggt och säkert, som jag vet att jag tycker om. Ibland är det filmer som The Hobbit och Harry Potter, ibland serier som Buffy, ibland tecknade favoriter som Det regnar köttbullar, Shrek, Despicable me och Kung fu panda. Gamla julkalendrar är också ett säkert kort! Idag så plockade jag fram något som jag inte har sett på många, många år (förutom julavsnittet, det åker fram ibland till jul, tillsammans med andra Astrid Lindgren-julavsnitt: Pippi Långstrump!
 
 
Pippi finns som tur är att se på svtplay, åtminstone serien (jag har inte kollat hur det är med filmerna), det är inte helt självklart - när jag förut har kollat efter Bullerbyn och Lotta på Bråkmakargatan så har dom inte funnits att se där. Så idag börjar jag dagen med några Pippi-avsnitt - dom fyller dessutom två funktioner, dom är inte bara bra, utan också estetiskt inspirerande - en del av min inspiration till mitt kök kommer ju från Villa Villekulla, så jag ville fräscha upp min bild av huset.
 
Förresten - visst är det sorgligt, att så många av dom barn som växer upp nuförtiden inte tycker om Astrid Lindgren? Dom är så hjärntvättade av dagens usla barnprogram (och det säger jag inte som en vuxen som tycker att allt var bättre förr - jag ser fortfarande på en del barnprogram och -filmer, och det finns dom som är väldigt bra, och det finns det som är fruktansvärt dåligt), att dom dels har svårt för vanliga spelfilmer (det ska vara animerat, förstås!), dels har dom svårt med det långsammare tempot i äldre program/filmer (allt ska gå så snabbt nu, både för barn och vuxna, snabba klipp, snabbt tempo, swosh, swosh, swosh!). Jag vet folk som samlar Disneyfilmer till sina barn, Disney är ingen av mina favoriter (jag är 100% för Dreamworks!), utan ifall jag hade barn, då hade jag definitivt samlat på mig alla Astrid Lindgren till dom. Utom kanske Karlsson på taket, jag står inte ut med Karlsson på taket...
 
Förresten igen, jag kollade vad som finns på svtplay: Pippi och Saltkråkan finns, sedan ett par teaterföreställningar, och så Astrid som läser några av sina böcker. Det var lite snålt, tycker jag allt!
 

Kommentera här: