tapetserar köket

Helt enligt planerna, så har jag tapetserat idag! Det har inte gått bra, det har tagit en jäkla tid, ränderna är helt feltänkta och skeva bitvis, och tapeten ska vi inte tala om... Eller jo, tapeten ska vi tala om! Jag köpte den ju jättebilligt på Facebook Marketplace, i tron att det var en retrotapet från 80-talet (ser helt klart ut som det!), men det visade sig att den är nytillverkad och att den fortfarande finns att köpa. Den är från Decorline, och är billig i nyinköp också, även om den inte är lika billig som jag lyckades fynda. Till skillnad från Rustas tapeter (som är billiga, men riktigt bra), så känns den här tapeten billig också, och den är inte ett dugg rolig att tapetsera med. Tapeten är tunn, rynkar lätt, bubblar sig mycket, är nästan omöjlig att klippa och skära när den är våt, sväller mycket (så att mina noggrannt mätta tillklippningar inte passar längre)... Dessutom känns det som att den kommer att bli skitig av minsta lilla, och att den inte kommer att vara torkvänlig... Inte helt lämplig tapet att ha ovanför köksbänken alltså, men nu är det som det är. Och den blir ju väldigt snygg, när den är på plats och ordentligt torr! 
 
Andra halvan av tapetserarproblemen står jag själv för... Jag har tänkt helt fel, när jag planerat ränderna på tapeten, och dom passar inte ihop på några ställen (kolla mellan fönstret och luftvärmepumpen tex, uppe vid taket, och kolla under fönsterkarmen på höger sida). Ovanför luftvärmepumpen så är det som tur är väldigt osynligt, och bredvid fönstret så kommer det förhoppningsvis att döljas av gardinen. Imorgon ska jag tapetsera runt det andra fönstret, och jag har en hel tapetlängt att utgå ifrån, det borde göra att det blir rätt med ränderna! Ja, för jag blir inte klar idag, jag har packat ihop och gjort kväll. Jag tog först paus ett tag efter att jag tog den här bilden, vilade upp mig, och fortsatte sedan med tre hellånga våder till, och sedan gjorde jag kväll. Det är ändå bra mycket mer jobb på en dag än vad jag orkar med! Imorgon har jag en lång våd kvar, och sedan runt fönstret, och så litegrann bredvid dörren till hallen. Sedan är den här kökshalvan klar!
 
Och gissa vad! Det här är sista bilden med målarröra i det här rummet, nästa bild ni får se är med gardinerna uppe, möblerna på plats, hyllor och tavlor uppsatta... Gissa om det känns bra! Jag menar, hur länge har jag hållt på i köket, två månader? Mer? Jag har fortfarande ett halvt kök att få till, med en massa spackling och slipning och sånt, förutom målning och tapetsering, men jag har i alla fall ett rum färdigt då!
 
Dessutom så har jag tömt köket på lite rat - jag var ju till tippen med en massa i förrgår, igår blev jag av med två kassar böcker och lite grejer som jag lämnade på Röda Korset, och så bar jag ut en del ut på dasset, jag får ta hand om dom när det blir lite somrigare ute. Det känns väldigt bra, att jag snart kommer ha ett "riktigt" kök igen!
 
Dagens tapetserarsoundtrack gjorde sitt jobb helt lysande, så jag kanske till och med fortsätter på samma imorgon - det är sådär 12 timmar musik, den räcker ett tag... Jag gjorde den till en födelsedagsfest för åtta år sedan, en födelsedagsfest som enligt tradition blev rätt misslyckad, om jag minns rätt (nästan alla mina födelsedagar har varit bläh, utom förrförra året då Audrey var här, och jag firade med ett Alice-inspirerat tea party - det var riktigt bra!). Men musiken var bra i alla fall!
 
 

Kommentera här: