färgglad sushi

Jag har just målat ett varv vitt i fönstren och bakom diskbänken, jag ska kolla när det torkar, om det behövs ett lager till (det gör det troligen), annars så är fönstren i det närmaste färdigmålade sedan. Det behövs lite gula touch-ups, men det är inte mycket. Det känns bra, att veta att det närmar sig målgången med målningen (i alla fall i den här delen av köket...), det har målats en jäkla massa den senaste tiden! Nästa vecka blir det tapetsering!
 
Igår eftermiddag så fick jag akutsug efter sushi, som tur är, så har jag dom nödvändigaste ingredienserna hemma, så jag kunde slänga ihop en rulle. Grötris är en bra (och billig!) ersättning för sushiris, vit balsamvinäger funkar bra istället för risvinäger. Wasabi och japansk soja är svår att ersätta, likaså norialger, men jag har alla tre hemma, likaså ingefära, och bara jag har dom fyra, så kan man få det mesta att smaka sushi. Jag hade inget att fylla rullarna med, eller ja - purjolök och morot. Istället för att skära stavar och rulla in dom i riset, så finhackade jag grönsakerna och rörde ihop det med riset. Det blir mer jämnt fördelad smak, och så blir mina sushirullar fint prickiga! Passar perfekt på mitt fina porslin! I vanliga fall så brukar jag lägga upp sushin på keramik med mer bohokänsla, det känns väldigt japanskt, fast tallriken är från norska Porsgrund. Idag invigde jag mina gulrandiga ryska tallrikar, och jag tror att det är premiär för min fina gröna skål också!
 
Dagens målarsoundtrack blev Geri Halliwell, det funkade sådär, jag kommer att hitta på något annat tills jag ska måla det andra varvet ikväll. Inte för att hon är dålig, men det var inte någon målarmusik, direkt. Däremot så var spellistan perfekt lång - jag hade några penseldrag kvar bara när musiken tog slut, hade jag inte haft några sms-pauser, så hade spellistan varit precis lagomt lång!
 
 

Kommentera här: