stolsuppdatering

Jag har ju tjatat ett tag om att jag vill ha nya köksstolar (dom gamla var osköna att sitta i, och började vara spruckna i träet och fogarna började lossna), och titta vad jag hittade på facebook i veckan!
 
Precis såna gamla pinnstolar jag vill ha! Det fanns bara två, men det fanns också två korgstolar, och  med rejäla dynor, så blir dom också bra att sitta i. Perfekt! Jag är fortfarande på jakt efter två pinnstolar till, men det här är en bra början, och på en gång så känns det mindre bråttom att hitta fler pinnstolar. Vad jag däremot lägger märke till nu, är att köksbordet är alldeles för stort... För stort, som i för brett (för det går att ta ut skivan så att bordet blir runt, och alltså mindre, men då ryms inte korgstolarna vid bordet, inte om man ska kunna sitta i dom också) - jag är alltså på jakt efter ett nytt köksbord nu också... Det är ingen brådska, men hittar jag ett jag gillar, till ett pris jag gillar, om jag dessutom har pengarna, då slår jag till. Och gissa vad - jag som alltid avskytt furu, jag kan absolut tänka mig ett furubord! Ett äldre rektangulärt furubord, mörknat av tidens gång, mjukt i kanterna, och  med ett fotstöd under bordet, det kan jag absolut tänka mig! Och inte så stort, alltså - lite längre går bra, så länge det inte är så brett. Vi får se vad jag lyckas få tag på!
 
Förresten, en annan väldigt bra sak - mina gamla stolar hämtades samma dag som jag fick mina nya stolar levererade (bara en sån sak, jag fick dom nya stolarna körda fram till dörren, vilken service!), så otroligt skönt att slippa ha dom stående!
 
Jag har faktiskt bara sett såna här stolar på bild, så att få se dom i verkligheten var en väldigt positiv överraskning! Jag tyckte ju redan att dom var fina, men dom är ännu finare än vad jag trott! Stadiga och stabila, otroligt välgjorda, in i minsta detalj. Kolla ryggstödet! Kolla sitsen! Och alla dessa svarvade pinnar, och knopparna som avrundar stolen längst upp! Dom är ett bra exempel på att man gjorde bättre grejer förr! Å vad jag är nöjd med dom!
 
Dagens soundtrack blir helt random, en grupp som jag inte upptäckt förrän dom senaste åren, fast jag var svartrockare och allt på 90-talet (då borde jag ha hört dom, kan man tycka, men det var mycket Sisters of Mercy då). Väldigt bra är dom!
 
 

Kommentera här: