sånt jag gillat

Min mobil är full av screenshots, och förr var den full med bilder på sånt jag fastnat för i filmer och serier och sånt också - sen kom jag på att det finns en screenshot-funktion på datorn också... Skillnaden från att fota gryniga bilder på dataskärmen, till screenshots där det faktiskt syns vad det var som jag fastnade för, den är verkligen som natt och dag! Idag bjussar jag på det jag gillat dom senaste månaderna, det är verkligen lite av varje! Jag skriver källan när jag kommer ihåg den!
 
Inget ont om Arabia, Arabias muminmuggar är superfina, men dom japanska muminmuggarna är ännu finare! Dessutom - dom ser ut att vara större, och för min del är storleken på en mugg verkligen en dealbreaker, för små muggar går helt bort. Inte för att jag kan köpa vare sig finska eller japanska muggar, men när jag ändå drömmer, så kan jag ju drömma lite realistiskt... ^_^
 
Jag fastnade för nyansoops kök, så himla mysigt! Så fint med allt trä, och dom udda delarna som är ihoppusslade till en enhet, istället för ett platsbyggt kök, som vi är vana vid här i Sverige. Och till allt trä, så blir alla vita detaljer så fint!
 
Överst från Once upon a time, nederst från Ture Sventon-julkalendern, temat är gemensamt - herrnattskjortor som skulle funka jättebra som klänningar! Ifall det är någon som har missat - i sommar har trenden varit voluminösa volangklänningar, stora spetskragar, gigantiska puffärmar - ungefär som en gammaldags nattskjorta! Jag har gillat den stilen i flera år, så jag blev väldigt glad att se den här trenden - hade jag haft pengar, så hade jag till och med frångått mina principer, och köpt en klänning eller två i butik. På rea, antagligen, men ändå fast fashion. Förhoppningsvis så dyker det upp en massa kläder av det här slaget på loppisar framöver!
 
Hos The Elliott Homestead så dök världens finaste keramikskål upp - den skulle jag inte tacka nej till! Hela deras hem är förresten jättefint, offra gärna 20 minuter och ta en kik!
 
Finaste kastrullen såg jag för första gången hos Choki, den är tydligen vanlig i Japan, och jag har sett den hos andra vloggare också. En sån vill jag gärna ha!
 
Mitt hus är i stort behov av att målas om, jag har tänkt mig nånting nästansvart - grönsvart eller gråsvart, men det här grå huset var riktigt snyggt! Knutar i samma färg som huset är inte helt vanligt här, men jag gillar det, jag tror att det bidrar mycket till att jag tycker att det här är så snyggt!
 
Fina gamla glas... Jag kikar just nu efter 70-talsglas, men gammalt och antikt är alltid fint!
 
Minns jag rätt, så är det här från Malory Towers, jag fastnade för den fina stickade filten på sängen. Vore det inte så himla trist att sticka så stora rutor, så skulle jag skriva upp en sån filt på att-göra-listan på en gång!
 
Världens underbaraste vardagsrum finns i Pushing Daisies, när Chuck flyttar in i Olives lägenhet. Blommönster, gamla möbler, massor av böcker - det är drömversionen av mitt eget vardagsrum! Jag såg om serien för inte så längesen, men det kanske är dags att göra det igen... Jag är rätt upptagen med halloweentittande nu, men efter Halloween, då blir det nog Pushing Daisies igen!
 
Det här tyckte jag var så smart och så fint - om man ska köpa med sig fika hem, istället för att köpa en hel tårta (eller cheesecake, som här), köp bitar av olika sorter, och sätt ihop dom till en blandad-bit-tårta, så alla kan välja sin favorit. Det blir säkert mycket dyrare, men till det där speciella tillfället så kan det kanske vara värt det?
 
Det här är en traditionell applikationsmetod, men jag vet inte vad det kallas. Himla fint tycker jag att det är i alla fall! Jag blir faktiskt rätt sugen på att göra ett försök själv!
 
Det var allt! En väldigt blandad kompott med saker som jag gillar - textilier, köksgrejer, nattskjortor, hus och cheesecake, det speglar min splittrade hjärna rätt bra! Just nu så har jag i alla fall mitt fokus rätt klart - på en halvtimme så kommer Sigrun och Maria hit och äter födelsedagsfika, senare kommer förhoppningsvis Weronica också (Hanna var hit igår kväll också, så det blir en ovanligt social och trevlig helg!). Just nu så chansar jag på att nagellacket är torrt på tånaglarna, för jag fryser om fötterna och tänker ta på mig strumporna - det är mina allra finaste strumpor, jag fick dom av Suss för flera år sedan, men har inte använt dom, dom är genomskinliga, med glitter och leopardmönster, perfekt till min tröja med en stor glittrig paljettrosett på. Bra födelsedagsfiraroutfit! Jag funderar på om jag ska leta reda på något smycke också, eller om det blir för mycket bling... 
 
Morgonens soundtrack är på tema Halloween - ska jag hinna dela alla spellistor med halloweenkänsla, så måste jag öka takten. Nån i veckan räcker absolut inte!
 
 
 

Kommentarer:

1 helen:

Man kan klippa stora bitar av stickade tröjor av olika slag och sy zig zag runt och sedan sy ihop rutorna på symaskin till ett täcke.

Svar: det har du rätt i! det är nåt att kika efter då det är rea på röda korset! tack!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: