medelålders kvinnor

Jag gillar makeovers - nånting mer eller mindre skruttigt, som fixas och blir som nytt. Som Askungen! Jag gillar tv-serier med makeover-tema, Tabatha takes over, Mary Queen of Shops, Kitchen Nightmares osv, jag gillar att se ankungen förvandlas till svan. Mary Portas (från Mary Queen of Shops) satsar även större, hon har försökt att snurra igång Storbritanniens tekoindustri i Mary's Bottom Line, och i Mary Queen of Frocks så öppnar hon klädbutik med fokus på kvinnor 40+. Och det är en sak som hon brinner för - att klä medelålders och äldre som inte vill se ut som tonåringar, och inte vill se ut som gamla tanter. Jag kollade igenom serien idag (och ni kan göra detsamma om ni vill, för jag lägger upp avsnittena här), och en del av hennes kläder är inte min grej, och en del är jättesnygga - som det brukar vara i en affär! Jag gillar verkligen hennes korta oversizeklänning, det är precis sånt jag gillar att klä mig i! 
 
Vad jag kommit på mig själv med den sista tiden, är att fastna för stilen hos mer medelålders kvinnor också - mina stilförebilder har innan varit betydligt yngre än mig själv, så det är väl något slags tecken på att jag till slut håller på att kliva in i vuxenvärlden... Två snyggt klädda medelålders kvinnor som jag redan nämnt, är Tabatha Coffey och Mary Portas själv, deras personliga stil är en bra anledning till att se deras program, även om man inte gillar programmen annars (fast nu gillar jag dom också ^_^). Det är mycket svart, det är mycket oversize, det är lite edgy - det är inte ungdomligt, det är definitivt vuxet, men det är långt ifrån tantigt (tantigt gillar jag när det är kulturtantigt, inte annars). Dom inspirerar mig absolut! En tredje inspiration, med en helt annan stil, är Colleen Darnell, eller The Vintage Egyptologist - hon klär sig i vintage från topp till tå, antingen 20-30-tal eller 60-70-tal (och genom att fylla 40 i år, så lyckas hon ta sig över medelåldersgränsen nätt och jämnt!), och vintage har varit min stora favorit i alla år. Klart att att en vintagefantast måste få komma med i min topp-tre-lista!
 
Tyvärr så finns det ett tyvärr - 40-plussare räknas som en köpstark grupp, så bra kläder riktad mot den äldre målgruppen, är tyvärr rätt dyra... Inget för mig, alltså! Men - jag kan kolla secondhand och göra min egen grej av det jag hittar (vilket är vad jag gör), och den dagen jag har en symaskin igen, så kan jag sy kläder själv - en rak oversize klänning är superenkel att sy, i princip två fyrkantiga tygstycken med öppningar på lämpligt placerade ställen. 
 
 
 
 
 
 Tabatha Coffey (till vänster)
 
 Det var jättesvårt att hitta bilder på dom två förstnämnda (men desto lättare på den sista!), av någon anledning så verkar inte dom snygga kläder dom använder i sina serier fastna på bild... Så kolla på deras program, om ni vill se välklädda medelålders kvinnor! Och har ni egna stilförebilder, så tipsa mig gärna! Har ni tips på medelålders större kvinnor som klär sig snyggt, tipsa mig ännu hellre!
 
 
 

Kommentera här: