fixat vantar och sytt kjol och unnat mig strumpbyxor

Jag har känt mig väldigt produktiv och duktig dom senaste dagarna! Dels så är jag precis klar med att fixa ett par vantar jag stickade för några år sedan, dom är i ren ull, så när jag använt dom så har dom filtat ihop sig och krympt. Av kvarvarande garn (plus ett gäng andra garner, inte mindre än fyra sammanlagt...) hade jag stickat en mössa, som jag aldrig använde. Så den mössan repade jag upp (att repa upp många olika garner, hållna dubbelt i olika varianter, är ingen höjdare!), och garnet räckte mer än nog för att förlänga vantarna. Nu ligger dom och torkar efter blockning (dvs man blöter det stickade, för att dra ut det i önskad form, och för att jämna till maskorna), och jag ser fram emot att dom passar igen.
 
Bilden är på en kjol jag sydde igår, eller på det första försöket att vecka överkant mot linning - det krävdes några försök innan jag fick dom att passa. Sedan visade det sig att jag klippt linningen lite för lång, så jag fick sy in den på några ställen när kjolen var klar - jag vet inte om det blivit lite lättare eller lite krångligare att passa till vecken om linningen varit rätt från början... Men så blir det när man klipper och syr på en höft - tanken var att det skulle vara ett snabbt och lätt projekt, så jag ville inte bråka mer än nödvändigt med det. Tyget är en gammal mörkläggningsgardin jag fått av Birgitta, materialet är tjockt och styvt (och tyvärr huvudsakligen polyester, men eftersom jag redan hade tyget hemma så känns det bättre att det blir använt än att det bara ligger) och håller formen väldigt bra - kjolen är nästan 50-talig i sin form. Jag hade helst velat ha ett svart tyg, men hade inget sånt hemma, har inte sett något lämpligt på loppis, och har ingen möjlighet att köpa nytt tyg. Men jag har en del grå kläder i garderoben också, och grått och svart tillsammans är alltid snyggt, och nu när kjolen är klar så känns den absolut godkänd. Jag gjorde den för lång först (det är svårt att sikta in längden när man saknar helfigurspegel), men att korta kjolen var det minst krångliga av allt, bara att klippa av, vika upp fållen och sy. Modellen är inspirerad av Stilbloggens fantastiska voluminösa kjolar, jag ska absolut göra fler försök, men nästa gång så ska jag vänta tills jag hittar ett svart tyg. Men som första försök, väldigt mycket "man tager vad man haver, och gör vad man kan av det", så är jag nöjd! Jag känner mig stilig värre i min nya kjol, och dessutom - den kräver nerstoppad topp/tröja/blus, för en som aldrig känt sig bekväm i det, så är den superbra terapi för min kroppsbild!
 
Bild kommer framöver, bara jag lyckas få till nån!
 
I förrgår unnande jag mig ett köp, som jag skjutit upp i flera månader. "Unna mig" är ett uttryck jag inte tycker om, det antyder att man inte tycker att man egentligen borde/får äta/köpa/göra det man just unnat sig, och eftersom det framför allt används om mat och godsaker, och för mig handlar väldigt mycket om vikt och bantning, så får uttrycket mig att se rött. Så vi börjar om från början. I förrgår så tog jag mig råd till ett köp, som jag skjutit upp i flera månader. Eftersom det börjar bli kallt ute (snön kom och försvann, men det är november snart, november brukar alltid vara kallt, även när det inte är så mycket snö), så känns jag inte ha något alternativ, inte om jag vill kunna ta mig ut. Strumpbyxor köpte jag, stickade strumpbyxor (jag köper H&Ms finstickade i 2-pack för 149 kr, fast jag hade en rabatt och en kupong, så jag sparade ett par tjugor), dom är min absolut nödvändigaste investering under året - dom två paren brukar ta mig genom vintern, framåt vårkanten är fötterna avklippta och mellan låren är dom tunnslitna så man kan se genom dom, men dom har hållit mina ben varma hela vintern. Det känns riktigt bra att jag har strumpbyxor på väg, hoppas dom kommer snart!
 
Något jag också borde ta mig råd med, är några nya behåar, alla mina är minst tio år gamla, dom var inte bra när jag köpte dom, dom är ännu mindre bra nu. Tyvärr så kostar behåar i min storlek en rejäl summa, åtminstone om det ska vara något stöd i dom, så just det får stå kvar på önskelistan ett tag till. Men jag såg en reklam från Twilfit igår, att dom har behåar upp till M-kupa, så där borde det gå att hitta något till någorlunda rimligt pris, den dagen som jag kan gå på behåjakt!
 
Dagens soundtrack representerar dom vidaste kjolar jag kan tänka mig - 1700-talet och Marie Antoinette. Dessutom så råkar det vara ett av mina absoluta favoritsoundtrack, så bra musik, och så bra sammansatt!
 
 

Kommentera här: