earl grey shortbread cookies och once upon a time

Är man en sockerråtta utan dess like, och kan man inte köpa godis när suget faller på, ja då är det bra att stoppa in kakor i frysen! Köpta går förstås, men egenbakade är billigare, och så har man större utbud - bara du har basingredienser i skåpen, så kan du leka loss sedan, kakor kan smaksättas med allt möjligt! Som här - jag har i Earl Grey-te. Jag hittade på Willys, Earl Grey hagtorn och apelsin, det är gott att dricka (smakar mycket Earl Grey, med en liten hint av apelsin, hagtornet känner jag inte direkt av, men är ingen expert på hagtorn), och det passade bra i kakor - kakorna smakar faktiskt mer apelsin än Earl Grey, men det är helt ok. Jag googlade efter recept, jag använde den översta träffen, men när jag nu tänkte länka dit, så kan jag inte öppna den, jag länkar helt enkelt hela söksidan, så får ni prova er fram själva! Jag har tänkt baka shortbread ett bra tag, men alla recept har pudersocker i, och jag har inget sånt hemma, men den här gången så kom jag på att det blir pudersocker om man mixar vanligt strösocker. Annars är shortbread superbasic - mjöl, smör/margarin och socker, och så kan man smaksätta det sedan. Bra grundkaka att kunna baka, helt enkelt! Jag råkade övergrädda dom här lite, dom är lite överknapriga, men jättegoda ändå!
 
Igår visade jag dom senaste loppisfynden, och eftersom jag är en sån som gärna vill veta mer, så har jag undersökt och googlat och frågat och så. Det finns fortfarande frågetecken, men jag vet lite mer nu än igår, så jag tror att jag ska bjuda på ett fördjupningsinlägg i veckan, närmare bestämt en fördjupning i den lilla skålen och tennfatet. Det är trevligt om ni också är intresserade av att veta mer, men jag erkänner - det är mycket för min egen skull också, det är trevligt att kunna samla fakta på ett lättillgängligt ställe. Jag är redan väldigt glömsk, det lät bara bli värre med tiden...
 
Igår så började jag titta om en serie, som jag inte sett på många år - Once upon a time (finns på netflix). Jag såg dom första säsongerna när den var ny, och av nån anledning så tappade jag intresset sedan. Nu har jag snart sträcktittat mig igenom dom 16 första avsnittena, och än har jag inga problem med serien - jag hoppas jag tar mig igenom alla säsongerna den här gången! Jag har gjort ett par försök med Once upon a time in Wonderland också, men tyvärr så har jag inte ens tagit mig igenom det första avsnittet... Och det är verkligen tyvärr, jag som älskar Alice i Underlandet!
 
 
 

Kommentera här: