göra nya glasögon av gamla

Som jag skrev för ett tag sen, så känner jag för att förnya i glasögongarderoben. Jag har två par redan, det är fler par än dom flesta, det vet jag, men jag vill ändå gärna ha fler att variera mellan. Jag kollar på loppis, men har inte hittat några jag gillar på väldigt länge. Jag har hittat en massa fint på tradera, men jag har inte råd att köpa glasögon oprovade, även om dom är billiga. Igår kom jag på en snilleblixt! Jag har sparat mina gamla glasögon (tyvärr inte mina äldsta, från när jag var tonåring, dom hade varit helrätt nu!), och tog fram och provade mina beige-aktiga bågar från tidigt 2000-tal. Dom funkar absolut fortfarande!
 
Jag har inte använt den här sortens glasögonmodell på många år, det känns ovant att se mig själv i så långsmala glasögon, men dom känns definitivt användbara igen! Styrkan stämmer förstås inte, men jag har glasögon som inte funkar att använda, dom glasen ska jag flytta över till dom här, sist gjorde optikern det helt gratis, så det hoppas jag att dom gör den här gången också. Förresten, jag slog visst på stort när jag köpte dom här bågarna - Armani står det på skalmarna! Jag har ju ett par Dior också, men dom köpte jag för en femma på Röda Korset!
 
Det här är ett par gamla bågar som jag låtit sätta nytt glas i, och jag tycker att dom är supersnygga. Tyvärr går dom inte att använda, hela världen svajar och gungar när jag har dom på mig... Så glasen ska återvinnas (dom ska flyttas till bågarna ovan, eller om glaset i mina gamla svarta bågar är stora nog att flyttas till Armanibågarna, nya glasögon ska dom bli vilket fall som helst), hur snygga glasögonen än är, så är dom inte värda att jag går runt kroniskt åksjuk... Däremot går det ju att sätta i solglas, minns jag rätt så var dom faktiskt solglasögon från början!
 
Men jag känns supernöjd med att ha shoppat ett par nya glasögon hemma i gömmorna, och att dom inte ens var loppisfynd, utan mina egna avlagda. Nu längtar jag bara till att kunna åka in på byn så jag kan lämna in dom till optikern!
 
Jag avslutar med dagens soundtrack, det var längesen sist. Det har absolut inget att göra med inlägget, däremot är det nostalgiskt och bra. Ni som var med på slutet av 80-talet (eller om det var början av 90-talet?), ni minns säkert Levi's-reklamen - snygga reklamfilmer, med snygga karlar i jeans (bla en tidig Brad Pitt), och så väldigt bra musik uppe på det. Musiken bjussar jag på:
 
 
 
 

Kommentera här: