en vintage egyptolog

Det verkar bli ett återkommande tema i år, att fira att det har gått ett sekel sedan 1920 - 20-talet tillhör mina absoluta favorittidsperioder (30-/40-tal är också favoriter!), jag älskar estetiken. Idag slår vi ihop min svaghet för 20-talet med en av mina tidiga kärlekar - det gamla Egypten, och egyptologi (jag läste faktiskt egyptologi i 1½ år på 90-talet, jag önskar att jag hade kunnat fortsätta på det spåret!), för jag hittade via en youtubevideo en kvinna, Dr Colleen Darnell, att totalt fangirla - hon är egyptolog, och hon klär sig som tagen direkt ur 20-talet, och hon är helt fantastisk! Hon har tyvärr ingen yt-kanal, däremot en urtjusig (och informativ!) instagram, kolla in henne, och följ - hon är som sagt rätt så fantastisk!
 
Jag blir faktiskt så tagen och så inspirerad, att jag har lust att slänga bort alla mina kläder, och bara klä mig i 20-tal från topp till tå (gärna äventyrarstilen, som ur en Indiana Jones-film!), tyvärr är min kropp inte riktigt gjord för 20-talets raka, smala silhuett. Jag blir också sugen på att plocka fram egyptologiböckerna igen, om jag inte hade gjort mig av med dom när jag flyttade från Nynäshamn för 10 år sedan (det är en rensning jag sörjer, och det har jag gjort länge, inte bara nu). Egyptologin är som tur är rimligare att ta upp igen, det finns massor av böcker att hitta om det gamla Egypten, det finns massor av dokumentärer, och vintageegyptologen själv har ett instagramkonto för den som vill lära sig hieroglyfer. Helt perfekt - jag har glömt nästan varenda hieroglyf jag en gång lärt mig!
 
 
 
Jag kan helt enkelt inte låta bli att avsluta i stil - 20-talsjazz, så bra musik, det får det att spritta i benen!
 
 

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

20-talet är läckert, min kropp passar sej inte heller för dom kläderna men så läckert! Kommer du från Nynäshamn?? Ha ha, jag är uppväxt i Sorunda och Nynäs... <3

Svar: I Miss Fisher's Murder Mysteries så har hon en moster som är storlek större, tjusig förstås, men en rund kropp i tjugotalskläder är tyvärr inte lika effektivt som en smal... Jag bodde i Nynäshamn mellan -99 och 2010, jag har två systrar kvar där fortfarande. :)
Miss Kitten Heart

2 Jessica Högberg:

Det var ju ändå ganska länge. Är du nere nåt och hälsar på??

Svar: alldeles för sällan - sist var när jag fyllde 40 tror jag, det är 5½ år sedan...
Miss Kitten Heart

Kommentera här: