fredagsfavoriter - en katt, och lite kläder

Efter morgonens totaldepressiva lågvattensmärke, så tar vi något trevligare nu - det var ett tag sedan sist! Den första är en favorit från verkliga livet, och inte hittat på nätet, som det annars brukar vara:
 
Den här lilla godbiten flyttade hem till oss i lördags, så imorgon har hon varit här en vecka. Hon heter Isa, är 14 år, och det är min äldsta kompis Malin (vi har känt varandra i 37 år!) som har haft henne innan - dom flyttar till en lägenhet med djurförbud, och hos mig så finns det plats. Hon vande sig fort vid Alice, med katterna så tar det längre tid. Men det är ok, det får ta den tid det tar! Hon ska få börja vara ute också, men det dröjer ett par månader - först ska hon få känna sig ordentligt hemma här, och så måste hon bli sams med katterna. Jag vill inte att hon ska få en anledning att vilja rymma härifrån, när hon får gå ut!
 
Det gick inte att bädda in den här spellistan, men jag har tittat på en massa avsnitt från Gok's Fashion Fix, och dom kan ni se här. Dom är från 2008/2009, tror jag, så dom är inte helt enligt mode, och det är en del CA i särskilt hans outfits, och hans budget-outfits på under 2500 kr är inte speciellt budget i mina ögon, men - gillar man kläder och mode och stil, så är det helt ok att titta på om man inte har något bättre för sig.
 
 
 
Dom här båda syprojekten från withwendy gillar jag! Både skriver jag genast upp på "att sy"-listan, med den översta - kappan med inspiration från Cecilie Bahnsen - som prio ett. Jag håller från och med nu ögonen öppna efter ett stort, blankt, svart, kviltat överkast!
 
Genom Elsa Billgrens blogg, så hittade jag en annan blogg jag gillar - Malin Rudén. Hon är stylist, klär sig huvudsakligen i svart, och så gillar jag att hon inte är så jäkla ung som många andra modemänniskor på sociala medier - det känns lättare att relatera till någon som är någorlunda i min egen ålder. Eller som med Stilbloggen, där det är lättare att relatera till henne pga hennes storlek. Det är helt enkelt lättare att relatera till någon man har någonting gemensamt med - ålder, storlek, ekonomiska förutsättningar, livsstil osv. Jag hittar inte mina stilförebilder bland glammiga hollywoodskådisar, till exempel!
 
Det var det - en handfull favoriter den här fredagen, två dagar före Lucia, tretton dagar före julafton. Jag har jobbat på med julklappspyssel idag, det närmar sig färdigt! Jag ska bara bestämma mig för när dom är färdiga, det är inte alltid det lättaste! Har jag delat den här julspellistan förut? Den är inte speciellt julig, vilket gör att den är väldigt lättlyssnad på just i år - den matchar hur julen ser ut hemma hos mig!
 
 
 

Kommentera här: