loppislördag - till det dukade bordet mest

Jag hinner smyga in min loppislördag precis innan lördagen tar slut, och tur är väl det - jag har en massa fynd att visa! Jag har varit på Röda Korset i Strömsund och Hammerdal, och till flera andra loppisar, och jag tyckte inte att jag hittade något direkt, men nu ser jag ju att det blev lite grejer... Jag har främst försökt att hitta lite porslin, som vanligt har jag ont om tallrikar, och det börjar bli lite av ett problem. Igår gjorde jag tjockpannkaka, och hade ingen tallrik stor nog till den, utan fick klämma ihop den i en djup tallrik - det gick knappt att se mitten på pannkakan, det var bara kanter överallt (jag provade min nya lilla ugnsform, så jag gjorde en portionsstor tjockpannkaka - jag försökte inte att klämma in en plåtstor tjockpannkaka på en tallrik). Att hitta tallrikar på loppis är egentligen ingen konst, men jag är rätt kinkig, jag har fått en tanke i skallen, och vet ganska precis vad jag är ute efter. Då blir det genast svårare! Dessutom vill jag bara köpa superbilligt, och då går ännu mer bort - genomsnittskostnaden på mina fynd är 5-10 kr, en del så billigt som 1 kr, en del kostade en hel tjuga, men det snittar som sagt på 5-10 kr.
 
På RK i Strömsund, så hittade jag det här! Dukade bord var visst temat, vi tittar närmare:
 
Ett par ljusstakar i malakitglas (jag hade aldrig hört talas om det förut, utan fick veta när jag frågade i en facebookgrupp), dom kostade 1 krona för paret, jag stod och velade innan jag köpte dom, men är glad för dom nu, dom är verkligen jättefina, och väldigt speciella! Fyra tygservetter, eftersom jag inte orkar sy min tillklippta hög med servetter för hand... Jag har tittat på dom här förut, men eftersom jag då försökte hålla mig till svart/vitt/rosa/rött, så lät jag dom vara - nu när jag dessutom vill ha 70-taligt porslin, så funkar dom bra!
 
En iten krusidullig ljusstake, och en pryttel... Vad kan den vara bra för, kan man fråga sig.
 
Det är en liten bjällra! Så himla söt, och en sån kul grej! Man kan ha den som en samtalsdetalj på ett dukat bord, tänkte jag, eller bara för att man gillar knasiga grejer som ingen annan har. ^_^
 
Och så hittade jag en liten brosch, i form av en fredsduva med ett kvinnotecken istället för en olivkvist. Den svarta fläcken dök upp på fotot, den finns inte i verkligheten...
 
På RK Hammerdal, så höll jag mig till den brunorange 70-tals bohokänslan... Salladsbestick med träskaft, fyra små assietter, fyra glasunderlägg och en stor träslev. Träslevar har jag kikat efter, men dom har det varit ont om nu, och det är rätt ovanligt - annars brukar det finnas gott om träslevar på loppis.
 
En fin liten keramikvas hittade jag också, precis vad jag saknade härom veckan!
 
På tre övriga loppisar, så hittade jag det här. Jag kollade som sagt huvudsakligen efter porslin, tallrikar och muggar, och hade svårt att hitta något av det - 70-taligt porslin som annars brukar finnas i överflöd, likaså gamla keramikmuggar.
 
En stor flat tallrik utan märkning, så jag vet inte vad det är, det känns stengods i alla fall, och när jag ställde den i skåpet hittade jag en massa nagg. Men den är fin uppifrån, naggen syns inte när man använder den. En djup tallrik från Arabia och en från Gefle, dom passar riktigt bra ihop, även om det inte riktigt syns på bilden. Jag tittade på ett par djupa mindre engelska tallrikar, formen var bra, men jag tyckte att dom var lite tråkiga, bara en ljusbrunorange kant längs kanten på utsidan, så dom fick vara kvar.
 
En liten assiett med tegelröda blommor, en assiett med en blå blomma (jag har trånat efter dom assietterna på instagram ett tag nu, så den blev jag glad att hitta!) och ett litet fat med motiv från Finland - den blir bra när jag behöver något lagomt stort för en kaka eller två!
 
En kaffekanna med vita blommor (den får leva resten av sitt liv som tillbringare hos mig, det blir grönt iste istället för kaffe i den framöver), en blommig mugg med lock (lock på muggar är supersmart, då håller värmen längre!), och bakom skymtar en väldigt rustik keramikbytta (som jag tänkt använda i köket, inte att dekorera med) och en jättefin träskål (som när jag kom hem upptäckte att den saknar en knopp att stå på, men det är lätt fixat!).
 
Och en gammal yllefilt för en hel tia! Jag har ett par yllefiltar sedan förut, men en är full med katthår, och är numera en kattfilt, och en annan ligger i hundburen i bilen, och är alltså numera en hundfilt. Nu har jag en människofilt också!
 
På facebook hittade jag det här, en uppsättning glasunderlägg till, och så den här sötsaken:
 
En leksakssymaskin i form av en pastellponny! Jag har länge velat hitta gamla leksakssymaskiner, men dom är inte helt vanliga, och inte helt billiga ofta, men den här kostade 20 kr - helt ofattbart billigt! Och så unik och speciell - den här blir kul att inreda med!
 
Och det här var vad jag kommit hem med i veckan. Det syns att jag letat huvudsakligen kökssaker, och att jag haft svårt att hitta något som jag fastnat för. Sånt som brukar finnas gott om - 70-tal, trägrejer, gammal keramik osv, det fanns det jättedåligt med, och av det som fanns, så fastnade jag för väldigt lite. Men nu har jag i alla fall några fler tallrikar att äta på, för dom gånger som det inte räcker med en liten skål eller en liten assiett, och jag har en ny tillbringare att blanda iste i (nu när sommaren verkar vara borta), och jag har en ny mugg att prova (jag tror att den är lite väl liten, men vi får se).
 
Alice är förresten precis som vanligt igen (förutom att hon helst vill leva på kyckling numera), det känns helt overkligt att hon var så sjuk för bara några dagar sedan! Så skönt, att ha henne tillbaka i gammal god form! Lite tröttare, kanske, men också det håller på att gå över. Nu oroar jag mig för att hon inte bajsat sedan igår morse - nyss oroade jag mig över att hon bajsade hela tiden... Aldrig kan man vara riktigt nöjd när man har djur! ^_^
 

Kommentera här: