målarmåndag - en hög med ommålade isfolketböcker

När jag går tillbaks i tiden och kollar bloggen, så är det nästan 10 månader sedan jag visade några ommålade isfolketböcker - det är definitivt på tiden med några fler! Faktum är, att jag har en stor jäkla hög, som jag målat sedan sist, inte mindre än åtta stycken, jag hade utan problem kunnat skriva åtminstone fyra målarmåndagar sedan sist. Ibland blir det helt enkelt så, att jag inte får tummen ur...
 
Lite snabbt om mitt projekt - för snart 6 år sedan (januari 2014) började jag på ett konstprojekt, som skulle bli klart under det året, mina inbundna isfolketböcker (som jag tycker är otroligt fula) skulle målas om, kom jag på. Planen var en bok i veckan, så seriens 47 böcker skulle absolut kunna bli klara på ett år - nu har det gått bra mycket mer än ett år, och jag är fortfarande inte klar - fem böcker (knappt) återstår, och min plan är att göra klart dom sista böckerna i år. Sedan Audrey åkte så har jag haft lite flow, jag hoppas att det håller i sig! Å, jo - och som ni som läst böckerna kanske lägger märke till, mina målade omslag har absolut inget att göra med varken bokens titel eller innehåll, enbart med vad jag är på humör för att måla. På sätt och vis så har böckerna fungerat som en art journal, dom speglar hur min konst har utvecklats, vad jag inspirerats av, vad jag varit på humör för... Kul grej att göra, fast det tagit tid, och fast en del av böckerna fortfarande är mer än lovligt fula, trots att jag målat om dom... Å andra sidan - jag tycker inte lika bra om innehållet i alla 47 böcker, då är det faktiskt okej att jag inte tycker bra om alla utsidor heller!
 
Åtta böcker är alltså målade sedan sist, åtta böcker som är väldigt olika sinsemellan, åtta böcker som väl demonstrerar hur hela projektet har gått - en del har varit svårmålade och tagit tid, och jag har inte gillat slutresultatet något vidare. Andra böcker har målats på nolltid, det har flutit på superbra, och jag gillar hur dom blev.
 
Innan ni fortsätter att skrolla, och läser mina närmare reflektioner över böckerna (om ni orkar läsa så långt), vad gissar ni - vilka har jag slitit med, vilka är hastverk? Vilka tycker ni bäst om, vilka är sämst? Kommentera och säg! Och nu kan ni skrolla vidare! ^_^
 
Här var det ansiktet längst upp till vänster och katten längst ner till höger som bara flöt på, och som jag tycker riktigt bra om. Fiskansiktet nere till höger låste sig lite, jag visste inte hur jag skulle göra sedan ansiktet var målat (det blir gärna ansikten, det har blivit rätt många under projektets gång, jag tycker om att måla ansikten helt enkelt), jag villa hitta på något roligare än bara lite överkropp och hår. Och då blev det fiskar och andra collagedetaljer (collage är en räddare i nöden!), av någon anledning så har jag snöat in på fiskar, och dom dyker upp lite här och var i min konst. Katterna längst upp till höger var rätt trögmålade, men dom tycker jag bra om ändå - when in doubt, gör en katt!
 
Här flöt det rosa ansiktet och pumporna (båda till vänster, alltså) på utan problem - då är det roligt att måla! Hjortmänniskorna längst upp till höger däremot, jäklar vad jag bråkade med dom, i flera månader! Dom är bättre nu, men långt ifrån bra! Den pinuppiga damen nere till höger var också en som bråkade, hon var ursprungligen näck, men efter många försök att måla kroppen utan att det blev bra, så målade jag över henne med en klänning igår kväll. Betydligt bättre, om än inte bra!
 
Nästnästnästnäst sista boken är påbörjad, ett lager hallonröd färg täcker just nu ytan, och jag funderar på vad mer det ska bli av den. Gissa om jag ser fram emot att ha alla 47 böckerna färdigmålade? Ett enormostort konstprojekt, som pågått i snart sex år, och jag börjar se upploppssträckan - det känns himmelskt bra!
 

Kommentera här: