loppislördag - retrolitteratur, tekanna, askar och krukor

Jag är väldigt glad och nöjd över att ha en loppislördag idag - jag var på Röda Korset i Östersund i måndags, och på Röda Korset i Hammerdal i torsdags, och även om jag inte hittade mycket, så hittade jag en del som jag var på jakt efter. Allt var inte så fotovänligt, så pärmar och böcker visar jag inte, men några saker var fina att titta på, likväl som praktiska och roliga.
 
I Östersund så hittade jag mycket fint, men dom har höjt priserna något vansinnigt mycket, som att dom försöker ta steget från loppis till antik. Jag hittade en jättefin gammal teburk, 180 kr skulle dom ha för den! Sen hittade jag en likadan några hyllor nedanför, på den hade dom satt 100 kr, billigare men ändå dyrt för att vara på en loppis. Tyvärr fick den stå kvar hur fin den än var, för så mycket var den inte värd, inte för mig i alla fall. Så länge RK i Östersund håller den här prisnivån, så kommer jag helt enkelt inte att handla där igen. Nu köpte jag som sagt mest böcker (dom har också höjts priset på, men inte lika mycket, bland annat så hade jag tur och hittade den bok jag saknade i Anna-Lisa-serien (väldigt mysig och feelgood, särskilt om man gillar retro), i motsats till mina andra så är den inte signerad, men det kan jag överleva. Jag hittade också en bok i Sagan om Mallorea, jag hade allihop på 90-talet (likaså föregående serie Sagan om Belgarion), men gjorde mig av med dom i en flytt, något jag senare ångrat. Alltså håller jag på att köper dom igen, men den här gången är det en salig blandning av pocket och kartonnage och olika utgåvor - jag hugger helt enkelt den bok jag hittar. Sagan om Isfolket är på sätt och vis en snuttefilt för mig (jag läste om dom i vintras när jag inte klarade att läsa något mer avancerat), och Sagan om Belgarion/Mallorea är också lite av en snuttefilt, jag har läst serien många gånger.
 
Jag köpte en kokbok också, som Suss hittade först. Konstnären Einar Nerman illustrerar och berättar, hans fru bidrar med recept, och boken är väldigt trevlig - just nu läser jag den helt enkelt, rakt av, rakt igenom, men det finns recept som jag blir sugen på att prova också. Jag hittade en gammal tidning också, när jag bläddrade igenom den på RK så såg den intressant ut, när jag bläddrade noggrannare här hemma så blev jag mindre intresserad. Förhoppningsvis så vinner artiklarna på att läsas ordentligt, annars så vidarebefordrar jag den helt enkelt till någon som hellre vill ha den.
 
Jag hittade en lite tekanna också, jag kunde inte låta den stå kvar för att den är så liten och söt! Jag har faktiskt den stora versionen redan, den använder jag hela tiden, jag gör iste i den nu på sommaren, och ska jag bjuda på te så är det den kannan jag väljer.
 
Som synes, så är den lilla rätt mycket mindre! Men när jag kollade på Ikeas hemsida nu, så blir jag ännu lite mer irriterad på RK's prissättning - jag betalade 40 kr på RK, 59 kr kostar den ny på Ikea. Många som prissätter loppisgrejer tar halva priset mot butikspriset för en vara i nyskick, och 30 kr hade varit lämpligare pris här. Nej, som sagt - jag hoppar över RK i Östersund framöver...
 
Röda Korset i Hammerdal däremot, dom levererar nästan alltid, och till bra priser! Liksom i stan, så köpte jag pärmar och böcker också, plus ett par svarta ramar (ramar går alltid åt här hemma!). Och så det här - askar och krukor (jag glömde att jag hade en kruka som torkade i diskstället, den får ni se imorgon), bådadera sånt som alltid står på önskelistan.
 
Träaskarna var så fina och priset så bra, att jag inte kunde låta bli. Dessutom - askar, lådor, korgar osv är suveräna för att samla ihop röra för att få det att se prydligare ut. Tror ni mig inte, kolla på Marie Kondo/KonMari, hon är förtjust i lådor!
 
Egentligen är det lerkrukor av modell mindre som jag är ute efter, men stora mässingskrukor är inte helt lätt att hitta (och dom få växter jag har som inte är kaktusar och suckulenter, dom bor i mässingskrukor). Lerkrukan med sitt fat och sin annorlunda form gick inte att lämna kvar, och än mindre den lilla flugsvampskrukan. På svampens baksida har någon skrivit Trondheim, men vänder jag det mot väggen så syns det inte ett dugg. Och så hittade jag som sagt en fjärde kruka, som inte kom med på bild, den är trekantig som en pirathatt, på tre små ben, och jag har planterat en växt i den redan.
 

Kommentera här: