loppislördag och loppisfyndad bordsdekor

Jag tar kanske ut glädjen i förväg, men jag känner mig faktiskt piggare! Jag orkar sitta upp i soffan en del, jag har druckit te varje dag den senaste veckan eller två (det har jag inte orkat på länge!), jag har hållit efter disken i flera dagar, jag har lust att fixa både ute och inne (jag bytte ut en fallfärdig katthylla ute mot en något mindre fallfärdig, och jag håller på att snygga till köksträdgården lite med mindre ogräs, mer jord och en avskärmningskant, och både dammsugning och gräsklippning står på schemat dom närmaste dagarna), och jag var in på Röda Korset igår och kom faktiskt därifrån med några fynd. Inte många, och inte stora, inte nog för ett eget inlägg, men ett par saker är visningsvärda. Dessutom så har jag fixat lite i köket, jag tog bort skivan på köksbordet så att det är mindre nu, och runt istället för ovalt. Jag letade dessutom fram lite pyntiga saker till ovanpå bordet, några fick vara kvar sedan innan, andra kom till... Resultat:
 
Så rörigt runtom bordet, så ni får inte se hela matplatset, det räcker med skymten av återvinningspåsar i ena hörnet (dom ska bort på måndag, hurra!). Men oj vad rummet blev rymligt, och oj vad bordet blev litet, och oj vad mycket lättare det känns att dekorera det fint! Stolarna vill jag byta ut, dom är fina, men inte sköna (för låga och sitsen lutar bakåt), och flera har sprickor i träet. Jag vet inte vad jag vill ha, såg klassiska Öglan-stolar till salu på fb, men vill inte betala 250 kr styck för gamla Ikea-stolar...
 
Allting på bordet är second hand, utom böckerna och brickan (som är från Rusta om jag minns rätt), till och med elefantörat (som jag fått från en granne, om jag minns rätt, om det inte var min andra stora elefantöra jag fick av henne). Böckerna är några av mina favoriter, jättefina och charmiga, och superinspirerande!
 
Teservisen har jag haft framme sedan jag köpte den i våras, men resten letade jag fram ur gömmorna. Växten på sin piedestal ställde jag på bordet för att få lite höjd, det ser trist och obalanserat ut när allt är på samma nivå, särskilt när allt är lågt. Tycker jag!
 
I brist på en "riktig" bukett, så plockade jag i diket. Det mesta är överblommat nu, men dom här har jag tittat på länge, jag har ingen aning om vad det är, men dom är fina. Tyvärr luktar dom inte supergott,  men det är inte helt ovanligt när man plockar in ängsblommor... Vasen är en champagnekylare, tror jag, men är perfekt att ha blommor i!
 

Och så ett par loppisfynd på slutet - en fin liten gammal bok (har inte kollat efter ålder, men gissar runt 1900-1920 nångång), och en fin liten gammal skål (gissar 30-40-tal) att gömma något gott eller något fint i. Jag kollade efter fina vaser, det saknade jag ju häromdagen, men något sånt hittade jag inte. En sån tur att jag:
 
Ska åka in till stan på måndag! Jag har lejt Sigrun som taxi och Suss och Maria som sällskap, Alice ska till hundfrisören, jag ska gå på loppis och handla några påsar mat (och lämna skräp till återvinning, som jag sade ovan), och umgås med familj. Jag tänkte försöka övertala dom andra att äta på McDonalds, för då kan jag bjuda (har presentkort och rabatter på deras app), det är trevligt att kunna vara den som gör det nångång. Maria önskade sig på Plantagen, och jag klagar inte - blommor känns roligt nu, och jag behöver blomjord (nackdel med att jag tycker att blommor är roligt igen - jag håller på att pyssla ihjäl dom, jag riskerar att vattna mina stackars suckulenter till döds, jag måste nästan handgripligen hejda mig!). Nån växt behöver jag säkert också, det brukar inte vara svårt att hitta något oemotståndligt...
 
På loppis (dom bästa är stängda på en måndag, typiskt nog...) ska jag försöka begränsa mig till min shoppinglista - vaser, kolla efter porslin med "min" dekor, lerkrukor, lite böcker, lite kläder... Jag måste bara skriva ihop en shoppinglista först! ^_^
 

Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

Åh, vilka fina fynd!

Svar: Tack! 😊
Miss Kitten Heart

Kommentera här: