halloweenpyntat

Jag är en sån som gillar att pynta tidigt, och att ta ner pyntet lika tidigt. Eftersom halloweenpyntet kom upp i senaste laget, så blir det inte kvar på plats speciellt länge. Veckan ut kanske? Sen får jag se hur länge det dröjer tills jag inte kan stå emot julpyntet!
 
 
 
Vi börjar ute! "Busken" har jag bundit själv, av rester av förra årets adventsgran. Kulorna har jag också målat, superenkelt och snabbt, och väldigt spökaktigt på ett Tim Burton-sätt. Blomlådan är fylld med stenar och vedträn, en fårskalle och en liten svart pudel (ommålad med akrylfärg) som fått en halloweenskylt.
 
  
Mitt emot finns entill blomlåda (dom skulle ha målats om, dom är så väldigt rosa nu), fylld med vedträn, fuskblommor och kroppsdelar (ja, fusk dom också!).
 
 
  
 
  
 
  
Lite dekorationer på köksbordet - duken är ett gammalt förkläde (tror jag) från momma - riktigt gammalt alltså, skulle gissa på minst hundra år, antagligen mer. Böckerna är ungefär jämngamla, Martin Luther och hans kompisar, köpta på loppis. Dödskallen i plast innehöll godis förra året, och har jag limmat på tyll och en tygblomma som "hatt". Den vit/svarta ljusstaken och mässingsugglan är också köpta på loppis. Ansiktskrukan har jag gjort om - två krukor har blivit en, och så har jag målat ansiktena på krukorna. Glaskärlet är köpt på facebook, jag stoppade i kvistar och ett litet skelett (köpt på Lagerhaus tror jag) som egentligen är en penna.
 
  
Mitt emellan köksdelarna hänger en krans som jag har gjort. Jag lindade en kransform av björkrötter, klädde kransen med svart glitter och knöt en stor svart tyllrosett. I mitten har jag fäst ett diadem, som jag tror är köpt på H&M, Lindex eller någon liknande affär.
 
 
Min tallrikshylla är mer eller mindre halloweenpyntat året runt - ljusslingan i form av små dödskallar hänger uppe hela året, likaså gör bakformen i form av en fladdermus och halloweenmuggen. Ljuslyktan sitter uppe nu till Halloween, likaså calaveradödskallen i plåt (som innehöll en kaka när jag fick den).
 
 
   
  
 
 
  
  
 
 
På vedspisen i målarrummet står det också lite pynt, här ställde jag min halloweengran. Istället för julgransmatta, så använde jag ett fint tyg som jag draperade för att dölja julgransfot och batteri till ljusslingan. I granen har jag allt jag har i pyntväg - några dödskallar, ett par skelett, några pappfigurer med glitter, en träpumpa som jag har målat, en liten docka som fått nytt huvud när det gamla blev söndertuggat av hunden... Uppe på toppen satte jag en liten häxhatt. Bakom granen står ett par papperspåsar, som jag köpt för så längesen att jag inte minns vart. Bredvid granen står ett "silver"-fat som jag målat och decouperat katter på. På andra sidan står en liten hylla (köpt på loppis) med min virkade katt och  virkade korp, och en liten tavla med Edgar Allan Poe. Framför hyllan ligger ett par halloweeniga böcker med en fårskalle uppepå.
 
Mer halloweenpynt har jag alltså inte. Jag hade tänkt tillverka lite pynt till granen nu i oktober, men det blev inte av, jag ska göra ett försök nästa år istället - bland annat så är planen att göra såna här piprensarfigurer, jag köpte till och med piprensare enkom för såna förra året.
 
Dagens soundtrack är min halloweenspellista:
 

Kommentera här: