en svart halloweenkatt

Jag har inte haft någon målarmåndag på länge, och det blir ingen idag heller, jag har helt enkelt inte målat nånting. Lillasyster Jessica gillade igår ett av mina gamla ATC-kort, så jag ska försöka få tummen ur, och göra nånting åt det hållet åt henne, så med lite tur blir det nånting målat framöver. Men det blir faktiskt nånting egenskapat idag, nånting som passar alldeles utomordentligt den första dagen i Halloweenmånaden - mitt färdiga Halloweenvirkningsprojekt!
 
 
Ett stycke Wuss Puss, eller en Coraline-katt som man också kan uttrycka det som. Min version är lite mindre än i beskrivningen (det blir så när man använder tunnare garn), och ögonen är gjorda av skinn istället för filt (för att jag hittade ingen svart filt hemma). Jag var sugen på att virka katten redan förra året, men trodde att den skulle vara krånglig och svår att göra - det var den inte, inte ett dugg svår faktiskt. Och är det några detaljer som är oklara i beskrivningen, så finns det en steg-för-steg-video att kika på. En inte speciellt svår virkning, med väldigt trevligt resultat, alltså!
 
 
 
Hals, ben och svans har piprensare instoppade, så man kan ändra på kattens position. Man ska nog ha bättre piprensare än vad jag har, dock - min katt är inte fullt så posionabel som jag hade önskat. Särskilt svansen hade jag velat ha mer böjbar. Men överhuvudtaget så är min wuss puss rätt fantastisk, om jag får säga det själv!
 
 
Så nu är dom två, mina halloweenvirkningsprojekt. Vad blir det nästa år, månntro? Ska jag följa trenden hittills, så är det svart som gäller. En stor spindel, kanske, med långa spretiga ben, men starka och formbara piprensare i? Eller nånting helt annat? En pumpa skulle jag kanske ha gjort, med lock, som man kan stoppa saker i. En sån skulle jag vilja göra redan i år!
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: