tjusiga tisdag - hemgjord färg- och mönsterbomb

Vad är det som händer - från aldrig någonsin en OOTD, till två på tio dagar! Jag skyller helt enkelt på våren, och på en plötslig lust att leka med kläder och med min stil, även om jag inte riktigt vet vad min stil är just nu. Spretig, är det en stil? Jag är otroligt lättpåverkad, ser jag något fint, så vill jag byta ut hälften i garderoben, och skaffa en massa nytt istället, det är egentligen ganska bra att jag inte har ekonomin att göra det... Svart, goth, strega och lager på lager har känts mest mig hela vintern, med våren och ljuset kommer lusten till färg tillbaka. Vintage är alltid fint, pasteller och kawaii lockar när jag ser en massa väskor och skor som är så söta att man kan äta dom, jag vill köpa en massa sneakers i alla de färger och modeller, jag vill gå på loppis och kolla på klänningar, jag vill sticka och sy kläder... Jag kan inte göra så mycket åt något av det, så jag gör vad jag kan med vad jag har.
 
Igår plockade jag fram vårkappan jag sydde förra året (eller förrförra?), och bestämde mig för att det är vår nog för det. Jag plockade fram min ofodrade parkas för ett tag sedan, likaså ett par sneakers, ännu ett par sneakers plockades fram igår, och jag superlängtar efter att få plocka bort alla vinterskor och vinterjackor (på samma sätt som jag superlängtar efter att plocka fram dom på hösten) - jag har redan plockat bort en massa av mina mössor/vantar/halsdukar, och sparat framme dom tunnaste. Jag har helt enkelt bestämt mig för att det är vår, trots att termometern visar många minusgrader på natten fortfarande.
 
För några år sedan, så började jag använda sandaler i mars, å vad jag saknar den tiden!
 
 
 
 
Kappan är sydd av en gardin, efter ett gammalt mönster från 60-talet eller så. Väskan pimpade jag för några år sedan med inspiration från The Carrie Diaries, jag är bara halvnöjd med den, så den har mest fått bo i klädkammaren. Halsduken plockade jag fram nu, för att kompensera den tunnare kappan.
 
 
 
Klänningen köpte jag förra året på Shoppis i Östersund, den kostade en femtiolapp, och jag har använt den massor - ett väldigt bra köp, alltså! Tröjan har jag stickat av garner från loppis, jag utgick från ett grundmönster, så att jag hade något att utgå från med maskor och varv och sånt. När den var färdigstickad, så såg den så tråkig ut, så jag broderade på regnbågsrandiga motiv, och det blev genast mycket bättre! Inspirationen kom från Hester Sunshine/besta_hesta, och hennes fantastiska regnbågsoutfits, hennes garderob skulle jag hemskt gärna vilja ta en kik i!
 
 
Tillsammans med allt rosa och blått och regnbågsmönstrat, så kändes Hello Kitty som enda alternativet i smyckesväg. Den första planen, min Hello Kitty-klocka, sket sig, då det visade sig att batteriet i klockan måste bytas. Då blev det mitt Hello Kitty-armband istället! Jag har gjort det själv, av mobilsmycken och berlocker som jag fäst på ett armband. Flera av dom har bjällror, så det går inte att smyga när jag har det på mig!
 
 
En närmare titt på väskan, det är en gammal 60-talare som jag fått gratis på en auktion. Sedan skvätte jag på nagellack i fina färger, innan jag till sist skrev mitt namn med samma rosa nagellack som jag redan skvätt på. Eftersom flärpen är såpass liten, så blev det inte så mycket plats att skriva namnet på, och det blev inte bra alls. Nån gång ska jag göra ett nytt försök! Här syns förresten kappan lite närmare också, det fina fodret och dom fina knapparna syns inte, men däremot det fina blommiga tyget. Är man inte rädd för mönster, så är gamla gardiner jättebra fynd - dom brukar kunna köpas billigt, och ett par längder är bra mycket tyg. Två par längder är ännu bättre förstås, men svårare att hitta.
 

Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

Men så tjusigt!

Svar: tack! ♥
Miss Kitten Heart

Kommentera här: