fredagsfavoriter - uttrycksformer

Efter ett par veckor utan fredagsfavoriter, så känns jag lite pepp på att dela med mig av bra saker på nätet! Det märks att jag haft kläder och stil på hjärnan den sista tiden (jag ska förhoppningsvis kolla senaste avsnittet av Project Runway All Stars när jag skrivit klart det här, bara jag kokat mig en kopp te till), för det är visst vad jag har lagt märke till. Ja, förutom sista bilden, som mer fokuserar på vad som finns under kläderna... Kläder som konstverk, kläder som uttrycksform, kläder för alla storlekar, kläder för den egna bekvämligheten... Kläder kan vara jättetrist och jättejobbigt, men det kan också vara så himla roligt och så inspirerande! Bara en kliver ur alla måste och borde, och slutar att fundera på vad en får och inte får, så är kläder ett av dom mest lättillgängliga sätten att utrycka personlighet och kreativitet. I love it!
 
 
Jag blir alldeles lycklig varje gång jag ser Beth Ditto i Zalandos reklam! Först av allt - hon är helt jäkla awesome, men dessutom är hon plusstor. En plusstor person i en reklamfilm (som inte fungerar som exempel på före och efter bantning), som är snygg och sexig och självsäker, hur ofta får en se det? Min förhoppning är, att det är en försmak på framtiden, att inom inte alltför lång tid så får kroppar av alla storlekar synas, bara helt självklart sådär. Tänk tanken bara - att reklam, film, tv osv speglar människorna som vi faktiskt ser ut!
 
 
Helt tvärtom, fast egentligen inte, är Zoolander. Jag såg första filmen för några år sedan, långt efter resten av världen, och till min förvåning tyckte jag om den. Igår kväll såg jag tvåan, och gillade den också. På sätt och vis, så hör den till genren "så dålig att den är bra", men samtidigt inte - dom är både kritik och spegel av den skruvade modevärlden, förutom att dom är både smarta och roliga filmer. Har ni inte sett Zoolander, gör det!
 
När det kommer till smycken, så gillar jag over the top, stort, blingigt, kitschigt - more is more helt enkelt. Jag måste ha träffat på David Webbs smycken förut, men inte lagt honom på minnet. Det har jag nu - snacka om smyckesperfektion! Tyvärr lär prisklassen vara långt utom räckhåll för mig, även om jag skulle sälja vartenda organ i kroppen på svarta marknaden, men titta och njuta och dregla, det kan jag göra!
 
 
 
 
Oversize, stickat, överdrivna och/eller förvrängda former - så snyggt! Och så tilltalande tvärtom mot hur vi alltid fått lära oss att klä oss! Inte minsta tillstymmelse till huruvida det passar kroppsformen, om det får en att se smal ut eller om det är smickrande, det handlar helt och hållet om plaggets form, och om bekvämlighet. Förresten, apropå stickade tröjor och deras form - jag har ju börjat att sticka på tröjan jag pratat om ett tag, när jag kommit sådär två decimeter så fick jag repa upp, för jag hade inte läst beskrivningen rätt... Jag väljer att se det positiva - tur att det bara var två deci, så att det inte var hela ärmen!
 
 
Vintagekläder! Hur kan inte alla i hela världen vara förtjust i vintagekläder? Det har gjorts så mycket vackert, snyggt, galet, roligt, sexigt, smart, intressant, nytänkande genom tiderna, särskilt dom senaste hundra åren. Som den här klänningen till exempel - en svart långklänning, det är väl inget speciellt, såna har gjorts i tusental. Men speciell är den, skärningen, kombinationen av textur i tygerna, en liten skymt av hud... Jag har faktiskt en fundering på att göra ett blogginlägg enbart om svarta klänningar, det är så otroligt klassiskt och tidlöst, samtidigt som det kan vara nytänkande och avantgarde. Det finns anledningar till att mode- och kulturfolk klär sig i svart, en av dom är att det aldrig blir tråkigt!
 
caritaritar är en favorit på instagram, hennes konst är rätt oemotståndligt - färgstark, feministisk och inte alls omöjlig att kunna äga! För ett av dom här printen i A5-storlek tar hon 60 kr, frakt inräknat - det är bara att slå till! Vem vill inte ha en naken och förbannad feminist på väggen? Hon säljer original också, inte lika billigt, men billigt ändå - en supermöjlighet att stödja en konstnär och att kunna hänga något unikt på väggen, utan att det kostar skjortan.
 

Kommentera här: