dekorationsböcker

Stormen Cora var på besök igår, och idag är hela min uppfart igendriven - en meter höga drivor på en del ställen. Jag som hade skottat så snyggt och prydligt! Jag har efterlyst traktorhjälp i den lokala facebookgruppen, men har inte fått svar än (jag vet inte vem jag ska fråga direkt, därför en efterlysning), förhoppningsvis har nån möjlighet att hjälpa mig med det värsta under dagen. Annars är det bara att kavla upp ärmarna och börja skotta - lite i taget, så går det, men det är en jäkla massa, och det är tungt. Jag håller tummarna för hjälp idag!
 
Nåt som är mycket trevligare än en massa snö, är fina gamla böcker! När jag var hos Karin förra veckan, så kom jag hem med en hög med böcker (och ett par gamla skor, jättesnygga, ser fram emot våren, så att jag kan använda dom!). Jättefina böcker, men kanske inte så intressanta att läsa, det handlar om gruvdrift och sånt, och en religiös sångbok. Ren och skär hemdekor, alltså!
 
 
Dom har varit med ett tag, den äldsta är från 1880-nånting om jag inte missminner mig, den nyaste är från 1902.
 
Uppfinningarnas bok låter som att den kunde vara läsvärd, men det är bara om gruvdrift, inte direkt intressant - för mig! För rätt person kan det säkert vara hur spännande som helst! Men omslaget!!! Omslaget är allt vad jag kan önska mig av en gammal bok! En vacker rygg, en vacker framsida, motiv i guld, präglat skinn, en härlig mörklila färg... Så otroligt vacker bok!
 
Den andra uppfinningsboken handlar också om gruvor och sånt (även om Naturkrafter och deras användning låter intressantare!), omslaget är inte lika tjusigt som den förra, men försättsbladets illustration är fin! Den hade varit fantastisk i guld på det svarta omslaget, tyvärr kan en inte få allt! ^_^
 
 
Sen jag plockat bort alla tomtar från garnskåpet, så blev det lagomt med plats för en hög med fina böcker! Tanken är litegrann att fylla hela hyllan med gamla böcker - det är fint att ha dom samlade! Skåpet ska målas, bara jag köpt färg, då kommer det att bli ännu finare!
 
Tack snälla Karin, jag ska ta väl hand om dom!
 

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

Urtjusiga!!

Svar: eller hur! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: