monthly makers - kläder - dobby är fri!

 
Månadens tema hos Monthly Makers är kläder, och det tog lite funderande innan jag kom på vad jag skulle göra. Inte för att det egentligen är ett svårt tema, utan för att jag egentligen inte har någon större lust att göra kläder just nu. Men så slog det mig - ska jag ha en hyfsat lång sockgirlang att hänga i min Harry Potter-gran, så måste jag sätta igång och sticka mera sockar! Och hur små dom än är, så är sockar kläder! Rätt kraftfulla kläder, trots att dom är så små plagg - med en enda socka befriade Harry Potter husalven Dobby, för det enda sättet att befria en husalf är att ge den kläder.
 
Jag har stickat ett helg gäng små sockar, det behövs inte många meter sockgarn till varje, så jag har använt mig av rester och snuttar.
 
Sedan tog jag mera sockgarn och en virknål, och så virkade jag ett långt snöre, och virkade fast en socka i taget. Just den delen vet jag inte om jag är helt nöjd med, kanske jag skulle ta ett tunnare snöre/band eller något istället, något som blir lite mer diskret...
 
Eftersom jag inte har någon gran uppe än (det är lite för tidigt, till och med för mig!), så tog jag sedan ut min girlang och hängde upp den i min egenskapade granbuske på farstubron. Den består av rester från förra vinterns utegran, jag har bundit ihop ett gäng kvistar med metalltråd till något som kan liknas en gran. Eller buske. Eller en väldigt spretig och vissen bukett.
 
Själva girlangdelen blev som sagt väldigt påtaglig, jag vill nog ha den lite mindre uppmärksamhetskrävande. Annars är jag nöjd - det kommer att bli så bra med små sockar i granen! Den här girlangen blev ca 2 meter, så jag kommer förmodligen att göra en till - det kan se lite snålt ut annars, om jag inte använder en av mina minigranar. Det tror jag inte att jag gör, det kan bli lite pyttigt då. Eller så gör jag det, och överlastar den helt och hållet med Potterverse-pynt...
 

Kommentarer:

1 Julia:

vad gulligt! Blir supersnyggt i granen sen :D hoppas man får se bild då också

Svar: det får man absolut! kolla på min harry potter DIY-kategori, så hittar du mera HP-pynt som jag har gjort, också!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: