vårfönster

Jag har inte bytt gardiner en enda gång sen jag flyttade in i somras, dom jag har haft har funkat så bra, så jag har inte känt behovet. Sen är det ju också såna problem som att jag har två fönster både i kök och vardagsrum, och det är ju snyggast om man har likadana gardiner i båda fönstren, likaså så behövs det korta längder i ett par av mina fönster. Det är egentligen ett lyxproblem - jag har gått ifrån många gardiner på loppis som har varit för korta, nu kan jag köpa såna också!
 
Men nu, när det börjar kännas vårigt ute, då har jag bytt gardiner i köket, i båda mina kök - jag har en matrumsdel och en tillagningsdel, planen är att slå ihop dom nån gång. Eftersom det är en bäraden vägg, så är det ett stort projekt, som kommer att kosta en massa pengar, så än så länge får jag klara mig med mina två kök.
 
 
Den här gardinen köpte jag på Röda Korset sist jag var dit. Tegelröd har aldrig varit min färg, men på sista tiden har jag köpt en hel del saker i tegelrött, mest kläder faktiskt. Jag var lite fundersam på om jag skulle sätta upp dom här i köket, dom gardinerna jag hade uppe innan:
 
Dom är så himla ljusa och fräscha och somriga, och passar dessutom helt perfekt mot dom gula prickarna på väggarna. Samtidigt - det är ett söderfönster, solen kan gassa på rätt bra på sommaren, det kan vara ganska skönt med gardiner som avskärmar solen lite. Tänkte jag. Jag har förresten ett par gardiner till som dom här gulrosiga, men med röda blommor, kanske ska sätta upp dom i höst...
 
Förresten - spana in mina pelargoner! Så här brukar dom se ut på sommaren, vid den här tiden brukar pelargoner vara några spretiga pinna. Mina har stortrivts hela vintern, dom flesta har stått här, i söderfönster, utan element i rummet, och tydligen är det precis vad pelargoner vill ha.
 
 
I matrummet hade jag innan också en sån här smal tarm till gardin, men med annat mönster. Liten förnyelse blev det, även om skillnaden inte är så stor. Förut hade jag tillhörande nätlängder, men jag tror att jag har klippt i dom. Däremot funderar jag på att sy på en bit tyg i ovankant, så att kapporna bli lite längre. Å andra sidan så är det väster- och norrfönster i matrummet, det blir ingen direkt gassande sol, och allt ljus jag kan få in är välkommet.
 
Här har jag också pelargoner som trivs - min Dr Westerlund är helt fantastiskt fin nu! Och jag har kommit på hur jag ska få den att blomma - efter en sommar ute, så är den täckt med små rosalila blommor!
 

Kommentarer:

1 Nina:

Som sagt: Så fint och hemtrevligt du har det! :)

Riktiga glad-fönster! Älskar också vad du gjort med kylskåpet(?)

Ett vackert hem!

Hälsningar från en som blir inspirerad av dina inlägg. xxx

Ett

Svar: tack så mycket, det gör mig så glad att höra! ♥♥♥

japp, det är kylskåpet, jag köpte färgad eltejp på dollar, och lite gul kontaktplast, och så klistrade jag mönster. snabbt, enkelt och billigt, bättre blir det inte! ^_^
Björkholmen Redux

Kommentera här: